Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

1 milyon etiketle darbeyi lanetleyecek

Türk halkının 15 Temmuz’da yazdığı kahramanlık destanı 1 milyon ürüne yapıştırılacak etiketlerle tüm dünyaya duyurulacak. İşadamı Eraslan, “Amacımız müşterimize Türkiye’nin ortak duygusunu iletmek” dedi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yapıldığı gece Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki otelini vatansever polislerin yanı sıra, halka ve turistlere açan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, uluslararası arenada ses getirecek bir kampanyaya imza atıyor. Eraslan, 1 milyondan fazla ürüne yapıştıracağı etiketlerle darbeyi lanetleyip, 32 ülkedeki müşterisine demokrasi sevdasını haykıracak. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain kalkışmasını şiddetle lanetlediğini bildiren Hikmet Eraslan, "Avrupa'dan Ortadoğu'ya Asya'dan Afrika'ya yayılan on binlerce müşterimize Türkiye'nin ortak duygusunu iletmek istiyoruz. Şehitlerimizin anısını yaşatmak için haziran ayındaki fuarda sipariş aldığımız 1 milyonun üzerindeki ürünü 'Türk halkı darbeye karşı durarak demokrasiye ve ülkesine sahip çıkıyor' yazılı etiketlerle göndereceğiz" dedi.

ORTAK DUYGUMUZ
Türkiye'nin 15 Temmuz'da üniformalı teröristlerin hain kalkışmasına sahne olduğunu hatırlatan Eraslan, şunları söyledi: "Darbe girişimine karşı tek yürek olan yüce milletimiz, tüm dünyaya örnek olacak bir duruş göstererek, bağımsızlık ve demokrasisine sahip çıktı. Dosso Dossi Fashion Show olarak milli iradeye ihanet eden bu hainleri ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz. Mevcut durumun yurtdışındaki alıcıların algısını olumsuz etkilememesi hedefiyle başlatılan çalışmalara destek vermek için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Amacımız müşterimize Türkiye'nin ortak duygusunu iletmek."

DERHAL KAPILARI AÇIN
Nişantaşı'nda bulunduğu bir yemek sırasında hain darbe girişiminden haberdar olan Hikmet Eraslan, aradığı bir emniyet mensubu arkadaşının "Dikkatli olun çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz" uyarısıyla hemen Vatan Caddesi'nde bulunan oteli Dosso Dossi'ye geçmiş. Gördüğü manzara karşısında personele "kapıları açın" talimatı veren işadamı, halkın kahramanlık destanı yazdığı o geceyle ilgili şunları anlattı: "Mahşer yeri gibiydi. Evine ya da oteline gidecek olanlar yol kapatıldığı için hareket edemiyordu. Bir yandan da turistler sığınacak yer arıyordu. Turistlerin hepsi bizim otele sığındı. Yaşlı kadınlar, biraz ilerideki Bezmialem Hastanesi'ne gitmekte olan hastalar, çocuklu aileler vardı onları da içeri aldık. Turist, yaşlı ve özellikle çocuklu ailelere oda açtık. Onları ücretsiz misafir ettik. İçerdiklerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını söyledim. Tabi polisimiz de sabaha kadar otelimizde kaldı. Su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşıladık. Emniyette çarpışan polislerimize kapılarımızı sonuna kadar açtık. Zaten polislerimiz daha sonraki günlerde gelip bize teşekkür etti".

RUSLARLA BİRBİRİMİZDEN VAZGEÇMEDİK
İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show, bu yıl aralık ayının ikinci haftasında Antalya'da yapılacak. Eraslan, Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluşmasının ardından başlayan iyileşme süreci sonucu Rus müşterinin yüzde 40 artacağını belirtti. Bu yılki organizasyona 5 sanatçı getirdiklerini anlatan Eraslan, süreç hakkında şu bilgileri verdi: "İki ülke arasındaki sıcak temas sadece tekstile değil, bütün sektörlere büyük yarar sağlayacak. Krizin olduğu günlerde dahi Ruslar en iyi müşterimiz oldu. Bizi hiçbir zaman bırakmadılar. Aileleri, eşleri tarafından gönderilmeyen ya da çekindiği için kendi isteğiyle gelmeyen yüzlerce müşterilerimiz oldu. Onların artık gönül rahatlığıyla geleceklerini biliyorum. Biz Ruslar'dan onlar da bizden hiç kopmadı. Birlikteliğimizi o süreçte de sürdürdük."

TÜRK HALKI DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Hikmet Eraslan, bir işadamı olarak Türkiye ile ilgili yurtdışında yaratılmak istenen kötü imajı olumluya dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını anlattı. Ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini günün ülkeye sahip çıkma günü olduğunu anlatan Eraslan, şöyle devam etti: "Türk halkı bu konuda dünyaya örnek olacak bir tutum sergiledi. Bu halkın kendisiyle gurur duyabileceği bir anı oldu. İnsanlar yeniden birbirini sevme ve affetme sürecine girdi. Biz bu dönemde de ülkemize sahip çıktık. Bu tehlikeyi görerek demokrasimize sahip çıktık. Ben yurtdışı basından da takip ediyorum ama bu algı orada böyle görünmüyor. Yurtdışındaki basın bu olayı daha hafife alarak, uzak durarak ele alıyor. Burada Türkiye'nin bütün vatandaşlarının ilk defa gönül gönüle ölümüne karşı çıktıkları bir şey var ortada. Herkes ülkenin selametine ve demokrasiye sahip çıktı. Bütün ülke hemfikir olduğumuz halde dünya bunu bu şekilde görmedi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA