Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

4 bin kişiye istihdam günde 50 bin ziyaretçi

EXPO 2016, hain darbe girişimine rağmen 5 milyon ziyaretçi hedefinden vazgeçmedi. Genel Sekreter Işık, “Günde 50 bin ziyaretçimiz var. 4 bin kişiye iş imkânı sağlıyoruz” dedi

Nisan ayından bu yana ülkemizde yaşanan talihsiz olaylara rağmen Antalya'da Expo 2016 fırtınası esiyor. Bugüne kadar birçok dünya starının sahne aldığı organizasyon, her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 22 Nisan'da start alan, 31 Ekim'de sona erecek olan Expo 2016'da bugüne kadar neler oldu? Organizasyonu kaç kişi ziyaret etti? Hedefler yakalandı mı? Tüm bunları EXPO 2016 Genel Sekreteri Fırat Işık'la konuştuk.
Organizasyon nasıl gidiyor?
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fuar alanını açmasıyla birlikte ilk bir-iki ay çok hareketli geçti, çok talep gördü. Biz 1 Ağustos sonrası için daha farklı bir 3 aya girmeyi hedeflerken 15 Temmuz'da hain darbe girişimi yaşandı. 16 Temmuz sabahı organizasyonda yer alan ülkelerle, uluslararası bir toplantı yaptık.
Toplantıda neler konuşuldu?
'Ne yapacağız?' diye korkuları vardı. Biz de onlara korkularının yersiz olduğunu, darbenin püskürtüldüğünü ve milletin kazandığını anlattık. Ardından hepsi 'Size güveniyoruz' dedi. 16 Temmuz sabahı böyle büyük bir uluslararası organizasyonu aksatmadan yürütmeyi hedefledik. Bütün operasyon birimleriz sabahlara kadar çalıştı. Ve organizasyonda hiçbir aksama yaşanmadı.

TARKAN KONSERİNDE REKOR
EXPO 2016'da kaç kişi çalışıyor?
4 bine yakın kişi çalışıyor. Günlük 50 bin kişi ziyaret ediyor. Tarkan konserinin olduğu gün 59 bin ziyaretçiyle (17 Eylül) giriş rekoru kırıldı.
Zaman zaman yabancı sanatçılara çok büyük paralar veriliyor diye eleştirildiniz...
Para harcanırken çarpan etkisine bakmak lazım. Elton John'un Türkiye adına vermiş olduğu mesaj çok önemliydi. Aynısını Ricky Martin ve Enrique Iglesias yaptı. Bu mesaj milyonlarca kişiye ulaştı. Bu milyarlarca liralık reklam harcamasından daha değerli.
EXPO'da 31 Ekim'e kadar neler yapılacak?
Bu ay 11 Rus sanatçısı gelecek. Ekimde Alman turistlere yönelik etkinliklerimiz olacak. Antalya Film Festivali'nin açılış ve kapanışı burada gerçekleşecek. EXPO 2016'da her şeye rağmen hedeflerimizi tutturduk. Kapanışa kadar 5 milyon ziyaretçi sayısını yakalarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA