Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Paul Doany 100 projeyle dönecek

Türk Telekom, yeniden dönüşüm ve büyüme projesinin mimarı Doany’e emanet. Doany, bin çalışanla görüşüp 100 projeyi hızla hayata geçirecek

Türk Telekom'da ikinci Paul Doany dönemi yarın başlıyor. 2005-2010 yılları arasında şirketin rekor büyümesine ve önemli satın almalara imza atan Doany, yeni döneme ilişkin ilk mesajlarını SABAH'a verdi. Özelleştirmeden sonra Türk Telekom'un dönüşümüne imza atan Doany, yeni döneme 100 yeni projeyle hazırlanacak. 3 hafta boyunca ofise hiç uğramadan bin çalışanla bir araya gelecek. Doany, bu 100 projeyi hızla hayata geçirmeye çalışacak. Türk Telekom'dan ayrıldığı dönemde bile Türkiye'den ayrılmayan Doany, ülkeye yabancı değil. Ayrılık sonrasında yatırımlarının yaklaşık yüzde 75'ini Türkiye'deki teknoloji ve jeotermal enerji odaklı girişimlere yaptı. Doany, 6 yıl önce Türk Telekom grup şirketlerinin ilk birleşme projesini de ortaya koymuştu.

SADECE TÜRKÇE GÖRÜŞECEK
İkinci döneme iddialı şekilde hazırlanan Doany, yeni projeyle ilgili hedeflerini şöyle özetledi: "Türkiye'nin her yanına dağılan bin Türk Telekom çalışanıyla yüzyüze, onların ofisinde ve çalışma koşullarında görüşeceğim. Onların hayal ettiği çözüm ve projeleri dinleyeceğim. Bin çalışanla yalnızca Türkçe görüşeceğim. İngilizce kesinlikle konuşulmayacak."
Kilit konumdaki personelle çalıştıkları ortamda görüşmenin önemine vurgu yapan Doany, kaybedecek zamanları olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Yerel ve uluslararası rekabet için hızlı davranmamız şart. Önce şirketin içindeki potansiyeli ortaya çıkaracağız. Çalışanlarla ortaya çıkardığımız 100 projeyi hızla hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız."

PİYASA DEĞERİ 6.9 MİLYAR DOLAR
Türk Telekom, borsanın en değerli 6'ncı şirketi konumunda. Paul Doany, 5 yıllık ilk dönemde eğitimden telekom altyapısına Argela, Sebit, Innova ve Sobee gibi pekçok şirketi bünyeye dahil etmişti. Yurtdışındaki fiber altyapı yatırımı ve uluslarası açılımı aynı dönem gerçekleşti.

Beyrut'ta elektronik mühendisliği, İngiltere'de dijital iletişim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Doany'nin hobilerinin başında elektro gitar çalmak geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA