Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

2020'den eğitimden oyuna en iyi uygulamalar Apple vitrininde

Pandemi döneminde elimizden düşürmediğimiz telefon tablet, bileğimizdeki saat ve TV ekranı uygulamalarla renklendi. Hepimizin gitse de kurtulsak dediği yılda Apple, tüm platformlarda 2020’nin en iyi 15 uygulamasını seçti

Her haftasonu akıllı telefon ekranına hangi uygulamada günde kaç saat zaman geçirdiğimizi görüyoruz. Aslında neredeyse bağımlısı haline geldiğimiz bu uygulamaların en çok dikkat çekenleri Apple'ın yılın en iyisi ödülünü almayı başardı. Hayatırımızı daha eğlenceli, daha sağlıklı ve daha verimli geçirmemize sebep olan 15 uygulama ve oyunu ödüllendirdiği App Store 2020'nin En İyileri kazananlarını açıkladı. Kazanan uygulamaları geliştiren ekiplerle konuşma ve tanışma şansı yakaladık. Zoom gibi bu yılın çok konuşulan uygulamaları ödül alırken, ben gözümüze çarpmayan ilginç uygulamalarla da tanışma şansı bulduk.

En iyi Apple TV oyunu seçilen Dandala gibi küçük ekiplerden Zoom ve Disney gibi profesyonel ekiplere kadar pek çok uygulama ödül almayı başardı.

Bu yıl, daha önceki yıllardan bile daha fazla sayıda gerçekleşen en yaratıcı ve bağlantılı anlarımızdan bazıları uygulamalarda yaşandı. Bunu yıl boyunca yepyeni ve yararlı uygulama deneyimleri sunan geliştiricilerin olağanüstü çalışmalarına borçluyuz," açıklamasını yapan Apple Fellow Phil Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm dünyada çok sayıda geliştiriciye ait dikkat çekici çalışmalarla karşılaştık. 2020'nin En İyileri olarak seçilen uygulama ve oyunlar, bu inovasyonun 15 seçkin örneğini temsil ediyor. Zinde kalmamızı ve farkındalığımızı korumamızı sağlamaktan çocuklarımızın eğitimine ve açlıkla mücadeleye yardımcı olmaya kadar, bu uygulamaların yarattığı etkiler birçoğumuz için çok anlamlı."

2020 En İyi Apple TV Oyun Uygulaması > Dandara Trials of Fear

Belki de en heyecanlısı küçük ama heyecanlı ekip En İyi Apple TV uygulaması seçilen Dandara oldu. Brezilyalı ekip müthiş bir özveriyle hazırladıkları projenin ödül almasından dolayı çok mutluydu. Fantastik oyun, ekran karşısında heyecanı artırmak üzere tasarlanmış, artistik yetenekleri yüksek ekibin başarısıydı. Çok küçük bir ekiple uluslararası başarıyı yakalayan ekip Apple TV kontrolleri için de önemli çaba harcamış.

2020 Uygulama Trendi En İyisi > Explain Everything Whiteboard

Eğitim konusunda belkide en büyük çabanın gösterildiği yıl oldu. Uzun yıllara dayanan deyenimiyle Explain Everything Whiteboard, sınıf deneyimini yeniden tasarlaması gereken öğretmen ve öğrenciler için bulut tabanlı bir iş birliği aracı sundu. Böylece öğrenci grupları uzaktan bile projeler üzerinde birlikte çalışmayı sürdürebiliyor. İlk orta ve liseye kadar eğitimde yaratıcı çabaları bir araya getiriyor. 100'den fazla ülkede kullanılan uygulama pandemi döneminde artan eğitim teknolojisi uygulamalarının harika bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

2020 Uygulama Trendi En İyisi > Share The Meal

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın sunduğu Share The Meal uygulaması, kullanıcıların başkalarının hayatlarında fark yaratmasını kolaylaştırarak bugüne kadar 87 milyondan fazla yemeğin paylaşılmasına olanak tanıdı. Tüm dünyada uygulama geliştiricileri yaratıcı enerjilerini kullanıcıların sağlıklı, bilgili ve bağlantılı kalmalarını ve eğlenmelerini sağlamaya yönlendirdiler. Türkiye'de yemeksepeti ile iş birliği yapmayı planlayan Berlin merkezli girişim harika bir işe imza atıyor.

2020 En iyi iPad Uygulaması > Zoom

Bu yılın tüm platformlarda en büyük çıkışını yaşayan Zoom uygulaması Apple'dan da yılın uygulaması listesine girmeyi başardı. Zoom yetkilileri günde 300 milyon toplantıya ev sahipliği yaparken yakaladığı hızlı büyüme ve başarıyı pandemi dönemindeki gelişmelere borçlu. Gelecekte daha kişiselleşmiş ihtiyaçlara göre nesnelerin interneti cihazlarından bile kullanılabilecek. Zoom hızlı büyümenin karşılığını vermeyi başardı.

DİĞER ÖDÜLLER

Wakeout! adlı uygulamanın bağımsız geliştiricisi, herkes için tasarlanmış yumuşak ve kapsayıcı hareketlerden oluşan hafif egzersizleri evlerdeki ofislere ve sınıflara getirdi. Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trials of Fear ve Apple Arcade'deki Sneaky Sasquatch gibi oyunların sunduğu geniş fantezi dünyaları mükemmel bir kaçış olanağı sunarken Disney+ da kullanıcılara, birçoklarının aradığı sınırsız olasılık duygusunu yaşattı. İster Zoom üzerinden uzaktan öğrenimi kolaylaştırmak, ister Fantastical ile günlük rutinler yaratmak, ister Endel ile daha kolay uykuya dalmak için olsun, App Store 2020'nin En İyileri kazananları evde hayatımızı en iyi şekilde yaşamamıza yardımcı oldu.

Uygulamalar kültürün bir yansımasını oluşturuyor. 2020'de geliştiriciler ağırlıklı olarak yararlılığa odaklanan bir trende öncülük ettiler. Shine, kullanıcıların ihtiyaç duydukları günlük kişisel bakımı almalarına yardımcı olmak ve Siyahların refahını vurgulamak amacıyla, zihinsel sağlığın ve Siyah hayatların kesişimselliğine özel bir bölüm hazırladı.

Caribu, gerçek zamanlı görüntülü arama platformuna sevdikleriyle bağlantı kurmak isteyen aileler için onlarca etkileşimli oyun ve yüzden fazla kitap ekledi. Pokémon GO, popüler dış mekan oyununu evde yaşanabilecek deneyimlerle yeniden tasarladı.

ÖDÜL ALDILAR

Apple tasarımcıları, titiz çalışmalar sonucunda bu 15 uygulamayı kutlamak için ilk kez verilen App Store 2020'nin En İyileri ödülünü tasarladı. İmza niteliğindeki mavi App Store simgesinden ilham alan ödüllerin her birinde, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumun içine entegre edilmiş Apple logosu yer alıyor. Ödülün diğer tarafındaysa kazananın lazer baskıyla yazılmış adı bulunuyor.

2020 Apple Developer Ödülleri En İyiler

Yılın En iyi iPhone Uygulaması > Wakeout

Yılın En İyi iPhone Oyun Uygulaması > Genshin Impact

Yılın En İyi iPad Uygulaması > Zoom

Yılın En İyi iPad Oyun Uygulaması > Legends of Runeterra

Yılın En İyi Mac Uygulaması > Fantastical

Yılın En İyi Mac Oyunu > Disco Elysium

Yılın En İyi Apple TV Uygulaması > Disney +

Yılın En İyi Apple TV Oyun Uygulaması > Dandara Trials of Fear

Yılın En İyi Apple Watch Uygulaması > Endel

Yılın En İyi Apple Arcade Oyunu > Sneaky Sasquatch

Uygulama Trendi En İyisi > Shine

Uygulama Trendi En İyisi > Explain Everything Whiteboard

Uygulama Trendi En İyisi > Share The Meal

Uygulama Trendi En İyisi > Caribu

Uygulama Trendi En İyisi > Pokemon GO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA