Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Böyle bir penaltı hakemliğe ihanet

Siz bu satırları okurken Trabzon taraftarı kahroluyor, Beşiktaş taraftarıysa rakibi farklı yenmesine rağmen asla mutlu değiller. Bunun sebebi çok açık. İki takım da kalite olarak müthiş kötü bir görüntü sergilediler. Futbol kötü ama goller var, gol pozisyonu ise yok. İşte dün gecenin özeti bu. Ya uyduruk penaltı ya kaleci hatası ya da kaleye atılan şuta kafa sokan defans oyuncusu.
Böylesine tuhaf goller ama futbol sıfır. Trabzonspor, Sörloth, Novak ve Sosa gibi omurgasını kaybedince sıradan bir Anadolu takımına dönmüş. Gafil avlandılar. Yerlerine aldıkları adamlar asla gidenleri dolduramayacak. İlk yarı aslında gol olmayacaktı ama Hüseyin yüzünden gol oldu. Kaleye atılan sert şutlarda defansın birinci görevi şutu kesmektir. Ama riskli hamle kaleciyi kontrpiyede bırakır, nitekim de öyle oldu. Hüseyin kafasını sokmasa Uğurcan büyük ihtimal şutu çıkarırdı.
Maçın bittiği nokta ise hakemin verdiği basit penaltı. Çünkü sadece iki fark olmuyor, aynı zamanda bu penaltıyla da Trabzonspor 10 kişi kalıyordu. Ondan sonra zaten her şey bitiverdi.
Gelelim Beşiktaş'a... Önemli galibiyet ama Beşiktaş rakip kaleye gidemiyor. Kanat bekleri hücumda etkisiz. Santrforlar asla Beşiktaş'ın santrforu değil. Burak'ı arayacaklar. Sonuçta dün gece skor ne olursa olsun Trabzon da kazansaydı aynı şeyleri söylerdim. Dün gece olan görüntü her iki takımın da bırak şampiyonluktan ilk üçten bile uzakta olduğunun izlenimini verdi.
Gelelim hakeme... VAR yardımıyla penaltı verdi. Hem de bu penaltıyla Trabzonlu bir oyuncuyu attı. Olayda sarılma var. Atiba kendini kurtarırken yere bırakıyor. Eğer bu penaltıysa dünyada oynanan her maçta her kornerde mutlaka penaltı var. Böyle bir penaltıyı vermek hakemliğe ihanettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA