Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Hatayspor’dan tarihi ders...

Süper Lig'in şampiyonu Başakşehir'e, 1. Lig'in şampiyonu Hatay'dan ders niteliğinde ciddi uyarı geldi. Futbol en küçük motivasyon kaybını kaldırmaz. Hatay'ın 21 kişilik kadrosundan 11 oyuncusu geçen sezonki takımdan. Popov, Mesut, Yusuf, Rayane, Gökhan ve Selim olmak üzere 11'de şampiyonluk yaşamış 6 futbolcu var. İskeleti korumuşlar. Başakşehir'de ise 11'de Hasan Ali dışında yeni bir isim yok. İlk Süper Lig maçına çıkan Hatayspor'un oyuna kontrollü başlaması ve kontradan gol kovalamaları normal bir refleks. Anormal olan son şampiyonun rahat görüntüsü! Özellikle ilk yarıda Visca'nın denemeleri dışında Hatay'ı zorlayacak ne bir baskı ne de bir tempo gördük.
Selim Ilgaz'ın 36'da attığı ilk Süper Lig golü Hatay'ın elini rahatlattı. Hatay'ın geçen seneden gole kapalı bir savunma hattı olduğunu biliyoruz. Ancak sürpriz, Başakşehir hücum hattının böyle bir savunmayı aşamamasıydı! Demba Ba ve Crivelli çaresiz kaldı.O kan hocanın son 20'de gençlere yönelmesi izaha muhtaç! Başakşehir'in futbolu da giydiği forma gibiydi. Proje-kalite-fikir farkındalık oluşturacak kadar parlak, yeşil çimen üzerinde haki yeşil forma izleyenleri yoracak görüntüdeydi! Hatayspor yönetiminin medya buluşmasına da katılmıştım. Özetle şu vurgulanmıştı: "Süper Lig'in gülümseyen yüzü olacağız. Asansörle gelmedik ki asansör takım olalım!" Tebrikler Hatay... Ancak 2-0'a rağmen Süper Lig'de kalıcı olmak için daha fazlasını yapmaya ihtiyaç var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA