Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kendim ettim kendim buldum!

Beşiktaş, Avrupa kupalarına talihsiz bir şekilde veda etti. Oysa içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde çok şey kazanabilirdi! Bir yanda ekonomik olarak dertlerine derman arayan yönetim, bir yanda ise Avrupa'yı angarya gören Sergen Yalçın... Hoca ne demişti hatırlıyor musunuz? "Keşke ligi 4. bitirseydik, gruplara direkt giderdik. Şimdi bu iki maç nereden çıktı."
Bu açıklamanın ardından Beşiktaş'ın önceki gece her şeye rağmen tur atlamasını ve yoluna devam etmesini bekliyordum. Rakibiniz de Milan olacaktı. Gruplara kalmak zor işti ama Milan ile oynamak da hem prestij hem de tanıtım açısından iyi bir fırsat olabilirdi. Tabi takımın hocası böyle düşünürse, yardımcısı ve futbolcuların da bakışları aynı olabilir! İyi mücadele ettiler. Çok fırsatlar yakaladılar. Normalde kazanabilecekleri maçı penaltılarla ikram ettiler. Beşiktaş teknik heyetinde bu vedaya üzülen olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de yazmıştım. Durum ne olursa olsun Avrupa bir vizyon ve heyecandır. Beşiktaş, yeteri kadar Avrupa'yı istemedi ve tercihini bundan yana kullandı.

PARANIN KÜÇÜĞÜ OLMAZ!
Galatasaray'ı ise kutlarım. İsteyerek ve arzu ederek yola devam dediler. Bu sayfalarda okuyacağınız gibi ülke puanına katkıda bulundular. Belki de bulunmaya devam edecekler. Paranın küçüğü büyüğü olmaz. Damlaya damlaya göl olur derler. Keşke Beşiktaş da hem prestij açısından hem de ekonomik anlamda Avrupa'da yoluna devam edebilseydi.

ABOUBAKAR, SERGEN YALÇIN ETKİSİ YARATIR
Aboubakar, sakat da olsa Beşiktaş taraftarına heyecan verdi. Sakatlığı ile ilgili 4 saat kontrolden geçmiş. Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi hastaneye gidip bilgi almış. Komisyon kurulmuş. Heyete girilmiş. Yani bir futbolcunun sağlıklı mı sağlıksız mı olduğuna dair her şeyi yapmış Beşiktaş! Eğer bu isim Aboubakar olmasaydı taraftar tepki gösterebilirdi: "Sağlam oyuncu alamıyor musunuz" derlerdi. Fakat taraftarın sempati duyduğu bir isim Aboubakar. Beşiktaş için bir oyuncu ile taraftar arasındaki kriter: Sevmek ve doku uyuşması… Normal şartlarda çok eleştirebileceğimiz bir transfer olsa da en azından kulübün ekonomik şartlarına dair en iyi seçimlerden biri oldu. Nasıl performans ortaya koyar bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var. Nasıl ki Sergen Yalçın taraftara bir heyecan getirdiyse Aboubakar da Beşiktaşlılar'ın sahada gördüğü zaman mutlu olacağı bir isim.
Özetle bu sezon transfer döneminde özellikle büyük kulüpler, geçmişinde sakatlıklar yaşamış ve takımlarında forma giyememiş isimleri kadrolarına kattılar (bir de yaşları yüksek olanlar var). Pandemi nedeniyle ekonomik sorunlar bahane olabilir ki öyle diyorlar. Çok da haksız değiller!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA