Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSA TATLICAN

Eksik Fenerbahçe’den sürpriz beklenmiyordu

Bursa'da oynanan Basketbol Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Vesely, De Colo, Polonara ve Henry gibi yıldızlarından yoksun Fenerbahçe Beko karşısından maçın favorisi hiç şüphesiz Anadolu Efes'ti. Euroleague'te Playoff mücadelesi veren iki temsilcimizin Türkiye Kupası'ndaki mücadelesi, basketbol kalitesi ve heyecan açısından tatmin edici değildi.

ANADOLU EFES'İN KALİTE FARKI

İlk yarıyı 41-27 önce kapayan Efes, farkı maç sonuna kadar korudu. Tofaş karşısında 20 sayı geriden gelen Fenerbahçe, aynı reaksiyonu Efes'e karşı gösteremedi. Larkin ve Mıciç'in sayılarına Guduric ve Booker ile cevap vermeye çalışan Fenerbahçe, kalite farkına karşı koyamadı.

Hücumlarda yüksek yüzdeyle mücadele eden Efes, ribauntlarda da üstünlük kurunca Fenerbahçe için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 20 sayı ve 8 ribaunt ile maçın oyuncusu Tibor Pleiss oldu ve Moerman ile birlikte neredeyse tüm ribauntları topladı.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERLERİ VARLIK GÖSTEREMEDİ

Gözler Fenerbahçe'nin yeni transferleri Starks ve Floyd'daydı. Onlar da maçın gidişatını değiştirecek performans sergileyemedi. Ligin başındaki tepkilere rağmen hiçbir bahaneye sığınmadan ligde ve Euroleague'de takımını ayakta tutmayı başaran Koç Djordjevic ve oyuncuları maç sonunda Fenerbahçe taraftarınca ayakta alkışlandı. Maçı 86-72 kazanan Anadolu Efes, Türkiye Kupası'nı 12. kez müzesine götürdü. Bu sonuçla birlikte Ergin Ataman'ın takımı son üç maçta Fenerbahçe'ye karşı üstünlük sağlamış oldu.

3 MART'TA EUROLEAGUE'DE RÖVANŞ VAR

Sahaya atılan yabancı cisimler ve kötü slogan nedeniyle Cuma günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında tribünler boşaltılmıştı. Fenerbahçe ve Efes seyircisinin tribünde yeraldığı mücadelede ise korkulan olmadı.

Şimdi önümüzde 3 Mart'ta oynananacak rövanş niteliğindeki Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko Euroleague derbisi var. İlk 8 için parkeye çıkacak olan iki temsilcimizin mücadelesini merakla bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA