Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Fırsatçılık yapılmasın

“Çekincem sıkıntıdaki kulüplerimizin bu durumdan yararlanıp fırsattan istifade etmeye çalışması. Tüm sorun işi sadece para olarak görenlerde”

Batur Altıparmak, Fenerbahçe'nin efsane golcüsü Ogün Altıparmak'ın oğlu... Ömer Uzun'la ortak oldukları menajerlik şirketi, Mehmet Topal'dan, Cengiz Ünder'e, Selçuk İnan'dan Okay Yokuşlu'ya kadar birçok önemli transfer gerçekleştirdi. Yurt dışına giden oyuncularından ülkeye 45 milyon Euro döviz girdi. Altıparmak, Koronovirüs'ün futbol dünyasına etkilerini SABAH'a anlattı:

YABANCI-TÜRK AYRIMINA GİDİLMEMELİ
Avrupa'daki oyuncularımız hariç Süper Lig kulüplerinden hiçbir konuda talep gelmedi. Kesintinin yabancı, Türk ayrımı yapılmadan gerçekleşmesi ve makul seviyede olması önemli. Çekincem; sıkıntıdaki kulüplerimizin bu durumdan yararlanıp fırsattan istifade etmeye çalışması. Tüm paydaşların ellerini eşit seviyede taşın altına koymaları gerekiyor. Hatırlatmak gerekirse, Türk oyuncuların, Eylül 2018'de döviz kurunda olan yükseliş nedeniyle sözleşmeleri Euro'dan TL'ye dönmüş, kuru da 5,5 TL'ye sabitlenmişti.

KÖPEKBALIKLARI HER ZAMAN VAR!
Her işte olduğu gibi menajerlikte de kartelleşmiş bir grup var. Büyük bir kısım Türkiye'de menajerlik sektörünü kolay para kazanma şekli olarak görüyor. Paranın olduğu yerde de köpekbalıklarının olmaması mümkün değil. En büyük sorun, hayal satan, işi sadece para olarak gören bir zümrenin futbolcu ve kulüpleri yanlış yönlendirmesi. Unutmamak gerekir ki kulüpler yaşarsa menajerler ve futboldan ekmek yiyenler var olmaya devam edecekler. Eğer liglerin bitişi sonbaharın başlangıcı ve sonrasına sarkarsa 2 transfer dönemini birleştirme konusu mutlaka konuşulacaktır. Birçok oyuncumuzu Avrupa'da takip eden takımlar vardı, artık son karar aşamasına geliniyordu ki Koronavirüs belası kapımızı çaldı. Avrupa'daki kulüpler önlerini görmek istiyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA