Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Monchi kupası diyeceksiniz!

Sevilla ezeli rakibi Real Betis ile birlikte La Liga'nın en ateşli tribünlere sahip kulübü ama Endülüs temsilcisinin İspanya Ligi tarihindeki tek şampiyonluğunun üzerinden 74 yıl geçti. Kazandıkları 4 Kral Kupası'nın ikisi ise tarihlerinin değiştiği son 15 yılda çünkü 2005 öncesinde Avrupa'da bir tek kupası olmayan Sevilla'nın bugün müzesinde 6 UEFA/Avrupa Ligi Kupası var. Üstelik de oynadığı 6 finali de kazanarak.. Önceki gün bu kupayı 5 kez kazanan Inter'i dize getiren İspanyol temsilcisinin başarısında bir numaralı aktör elbette ki sportif direktör Monchi… Şimdi 20 yıl öncesine dönelim.
1999-2000 sezonunda Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ni, Galatasaray UEFA Kupası'nı kazanırken, Sevilla ezeli rakibi Real Betis ve Atletico Madrid ile bir alt lige düşmüştü. Yönetim futbol aklı olarak Monchi'yi seçti. 2003'te tarihinin en büyük harcamasını yapan ve transfere 20 milyon Euro yatıran Sevilla ilk UEFA Kupası'nı kazanmak için sadece iki yıl bekledi. Ertesi yıl podyumda yine Juan de Ramos ve öğrencileri vardı. Dani Alves, Sergio Ramos, Negredo, Jose Antonio Reyes, Monchi'nin parlatıp sattığı yıldızlar oldu o dönemde. İspanyol sportif direktör transfer sihirbazıydı, lokal scout'larla çalışıyor, geniş ekibi her sezon 250 yeni futbolcu hakkında rapor hazırlıyordu. 2014'te tekrar sahneye çıktılar, kalede sonraları Göztepe'ye gelecek olan Beto, Barça'ya giden Rakitic ve usta santrfor Bacca.. Benfica'yı devirip 3. kupayı kazandılar. 2015'te Varşova'da finalde sürpriz bir takım vardı. Dnipro da Sevilla'nın serisini bozamadı. Yine İspanyol bir teknik adam vardı başlarında: Unai Emery… Arka arkaya 3. Avrupa Ligi Kupası'nı 2016'da Liverpool'u devirerek aldılar.



İŞE SIFIRDAN BAŞLADI
Kendini İspanya dışında ispatlamak isteyen Monchi'nin Roma macerası hüsranla sona erdi. Sezon başında Sevilya'ya dönen Monchi sıfırdan kadro yapmak için kolları sıvadı.17 yeni futbolcu için 170 milyon Euro harcadı ama satışlardan da 130 milyonu kasaya koydu. Takımın başına da İspanya Milli Takımı ve Real Madrid arasında ezilen, hiç kupası olmayan Lopetegui'yi getirdi. Defansta Kounde, orta sahada G.Saray'dan gelen Fernando, veda sezonunda harika oynayan Banega, zorlu maçların kilidini açan ve finalde de iki gol atan Luuk de Jong, Marsilya'da kaybettiği bu kupayı Sevilla ile kazanan Lucas Ocampos, Milan'dan kiralanan Suso ve ve… Sevilla 6'da 6 yaptı. Kahraman elbette ki Monchi. Bu oyunda her kulübün bir Messi'si olmayabilir ama her kulüp kendi Monchi'sinin yolunu açabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA