Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Çok genç ve çok hızlılar!

Dördüncü torbadan kuraya girdiğinizde işiniz zor, Şampiyonlar Ligi tecrübeniz yoksa çok daha zordur. Başakşehir zaten zoru başarıp Süper Lig'i şampiyon bitirdi ve kuranın aktörü oldu. Gruptaki iki takım geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamış ve biri diğerini devirip finale yükselmiş Paris Saint Germain ile RB Leipzig... Manchester United ise geçen sezon Avrupa Ligi'nde Başakşehir, Kopenhag'ı geçebilse çeyrek finalde rakip olacak takımdı. Üç takımın da ortak özelliği çok hızlı takım olmaları, sadece hızlı adamlara sahip değiller, üç takım da topu hızlı dolaştıran ve tempolu oynayan ekipler... Başakşehir'in en büyük handikapı Şampiyonlar Ligi'nde üst üste şampiyon olacak transfer politikasına sahip olmaması ve yaşlı bir kadroyu barındırması. Hedefler büyük görünüyor ama gerek takım bütçesi gerekse de imzalarda "Biz kendi yağımızla kavrulalım, büyük başın derdi büyük olur" dediler.

PSG FİNALDE KAYBETTİ
PSG; Neymar, Mbappe, Di Maria ve Icardi'li kadrosuyla bu sezon da bence yarı final için favorilerden. Geçen sezon Galatasaray'ı evlerinden hezimetle uğurlarken, Real Madrid'i de grupta ilk maçta 3-0 ile geçmişlerdi. Yolun sonunda ise Lizbon'da Bayern Münih'e finali kaybettiler. Leipzig bir proje takımı, genç oyuncularla yürüyorlar ve sponsorlarının enerji teması oyunlarının da tanımı aslında. Sörloth'lu Leipzig izleyeceğiz iki maçta… Manchester United gediklisi olduğu Devler Ligi'ne döndü. Hedefleri elbette Leipzig'i geçip gruptan çıkmak olacak ama defansif organizasyonlarının Fransız ve Almanlara göre düşük olması en büyük handikapları.. Başakşehir yönetimi lige 3 mağlubiyetle başlayan hocasına daha büyük bir transfer bütçesi verebilirdi. Kazandıracağı her ülke puanı için Okan Buruk ve öğrencilerine başarılar ve bol şanslar… Futbol şansına çok ihtiyaç duyacaklar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA