Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Belhanda fişi çekmiş Luyindama formsuz

Galatasaray yeni sezon öncesi 3 hazırlık maçını geride bıraktı… Artıları ve eksileri neler?
Galatasaray'ın 3 maçını da izledim. Ümraniyespor ve İstanbulspor karşılaşmaları antrenman maçı gibiydi. Hatayspor ciddi bir rakipti. İlk yarıdaki Galatasaray'ı daha derli toplu buldum. Özellikle savunmadaki Marcao- Donk uyumu mükemmeldi. Belhanda'nın bedensel olarak sahada olduğunu gördüm ama kafaca ciddi değildi. İkinci yarıda Luyindama'nın savunmaya geçmesi G.Saray'ın takım oyununa zarar verdi. Luyindama'yı çok ağır ve temposuz buldum. Rakibi karşılama konusunda başarılı değildi. Sadece arkadaşlarına uzun toplar attı, çoğunda da isabeti yakalayamadı. G.Saray orta sahasını beğenmedim. Taylan oyunu organize edemedi. Savunma ile hücum hattı arasında köprü olacak bir orta alana G.Saray'ın ihtiyacı var. Yine de çok iyi pozisyonlar buldular. Falcao'nun mücadele ortaya koyması dikkat çekiciydi.

ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARARLAR!
Fenerbahçe, büyüklerin dışındaki Süper Lig kulüplerinin ürünlerinin Fenerium'da satılacağını duyurdu. Bu karara farklı tepkiler geldi. Siz ne diyorsunuz?
F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor forma satışı konusunda ortak bir mağaza açamazlar. Birbirlerine tahammülleri olmadığı için bu kulüplerin taraftarları mağazada bir araya geldiklerinde tartışabilirler. Önlenemez kavgalar da yaşanabilir. Ancak 4 büyük kulübün mağazalarında eğer isterlerse diğer kulüplerin formalarının satışları olabilir. F.Bahçe'nin bu hamlesi doğrudur ama 17 kulübün formaları sadece Fenerium'da değil G.Saray, Trabzon ve Beşiktaş'ın da mağazalarında satılmalıdır. Bu iş tek taraflı satılırsa öküz altında buzağı arayanlar çok olur.

G.SARAY YENİ ONYEKURU BULMALI
Transferde hangi bölgelere acil takviye gerekiyor?
Galatasaray'ın hücumda daha etkili olması için kanatlarda çabuk oyuncuya ihtiyacı var. Onyekuru tipi bir futbolcu mutlaka kiralanmalı ya da alınmalı. Son iki şampiyonlukta Onyekuru ve Rodrigues gibi hızlı oyuncuların payı olduğunu hatırlatmak isterim. G.Saray'ın dengeli bir kadrosu var. Omar takıma katıldığında savunma zafiyeti yaşanmayacaktır. Luyindama maç ve antrenman eksikliğini tamamlayıncaya kadar yerine Donk rahatlıkla görev yapar. G.Saray'ın orta sahaya mutlaka iki oyuncu alması gerekiyor. Biri oyun kuracak savunmayı rahatlatacak, diğeri dirençli olacak. Fatih Terim dönemlerinde yaşanan son 4 şampiyonluğa baktığımız zaman Melo-Selçuk, Fernando-Ndiaye, Fernando- Donk ikililerinin ne kadar doğru tercih olduklarını görebiliriz.

BU HÜCUM HATTI KİMSEDE YOK
Takımın genel kalitesi, rakiplerine göre nasıl?
G.Saray'ın kadro dengesini Trabzonspor ve Başakşehir'de görebiliriz. Beşiktaş genç oyunculara sahip ama Sergen Yalçın ideal kadroyu kuramadığı gibi transfer bekliyor. F.Bahçe yaptığı transferlerle göz kamaştırıyor. Ama çok oyuncu almak demek başarılı olmak anlamına gelmez. İhtiyaca göre oyuncular futbolda geçerlidir. F.Bahçe'de nokta transferler Gökhan, Caner ve Novak'tır. Bu 5 takım arasında hücum hattı ve golcüler olarak en güçlü iki isim Falcao ve Diagne ile G.Saray görünüyor. Arda'nın katılımı da G.Saray'a kalite ve akıl ekleyecektir. Trabzonspor, Sosa'nın yerini dolduramadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA