Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Fred’den daha iyisi geliyor

Erden Timur’un orta sahayı güçlendirecek bir ismi getirmenin son aşamasında olduğunu duydum. G.Saray belki Fred’i alamadı ama iddiaya göre gelecek oyuncu Fred’den çok daha güçlü olacak.”

TAŞLAR YERINE DAHA OTURMADI

Okan Buruk şu ana kadar başarılı mı? Geride kalan maçlara bakarak hangi notu verirsiniz? Neden?
Okan Buruk'u eleştirmiyorum. Çünkü Avrupa'da yoluna devam ediyor, ilk büyük maçını da kazandı. G.Saray'ın yaptığı gövdeli transferlerin henüz sahne almadığını düşünürsek ve gelecek oyuncuları da öne çıkarırsak Okan hoca, ideal kadrosunu oluşturamadı. Sezon başından bu yana şampiyon olan kadro ile maçları oynamak zorunda kaldı. Okan hocanın bilgi ve birikimine güveniyorum, transferlerle taşlar yerine oturduğunda Okan hocanın da eli rahatlayacak, G.Saray da istikrarlı kadroya kavuşup daha kaliteli bir performans sergileyecektir.




PLANLANMIŞ BİR TEZGâH VAR!

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, görevinden bir süre önce istifa etti. Şu an Suudi Arabistan'a imza attı ama o günlerde adı Galatasaray kulislerinde geçmeye başlamıştı. Siz böyle bir şey duydunuz mu?
Mancini'nin G.Saray'a gelip Okan Buruk'a yardımcı olacağı şeklindeki bir duyumum yok. İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmış, şimdi ise Suudi Arabistan Milli Takımı'nın başına geçmesi düşünülen Mancini'yi G.Saray'a yakıştıranlar, bu dedikoduyu çıkaranlar bence polemik yaratıp huzuru bozmaya çalışıyorlar. Bu planlanmış bir tezgâhtır! Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur'un Okan hoca konusunda bir güvensizliği yok. Okan hoca geçen sezon şampiyon olurken yanında kim vardı? İrfan hoca ve yardımcıları ile başarıyı yakaladı. Şampiyonluk sezonunda Okan Buruk'un yardımcıları arasında Moritz Volz vardı. Bunun 4 ana görevi vardı: 1- Maç analizi yapıp, rapor hazırlıyor. 2- Yapılacak çalışmaların programlanmasında görev alıyor. 3- Genç futbolcularla özel olarak ilgileniyor. 4- Performans artırıcı teknikler uyguluyor. Volz Florya'ya dönerse Okan hoca rahatlar, dönmezse aynı kalitedeki bir yardımcı getirilebilir.




RAMOS'UN ÜCRETİ BÜTÇEYİ AŞIYOR

Galatasaray'da en çok merak edilen konulardan birisi de Ramos. Bir süredir pazarlıklar devam ediyor ama olumlu bir gelişme yok. Sizin bu konuda duyumlarınız var mı?
Ramos, marka değeri yüksek bir oyuncu. Geçmişi, her oyuncunun kolay kolay yakalayamayacağı üst düzey başarılarla dolu. İspanyol yıldızın yaşı belki 37 ama fiziksel ve zihinsel yapısı genç bir delikanlıyı andırıyor. G.Saray'a gelirse ligde ve Avrupa'da tecrübesi ile büyük katkı sağlar. Ayrıca geçmişteki Popescu gibi savunmaya da liderlik yapar. G.Saray'ın kullanacağı duran toplarda İcardi'nin dışında gol silahı olur. Ancak Ramos'un istediği ücret, kulübün bütçesini aşıyor. G.Saray'ın 1+1 yıllık sözleşme önerdiğini duydum ama Ramos 2 sezonluk kontrat istemiş. Ücret konusunda İspanyol yıldız, yönetimin hedeflediği ücret politikasına uyum gösterirse transfer gerçekleşir. Ramos gelirse G.Saray'a tecrübesi ile liderlik ve ağabeylik yapar.




TORREİRA'YI KLONLAYIN!

Stoper ve 8 numara arayışları sürüyor, beklentiniz nedir?
Okan Buruk'un elinde imkân olsa Torreira'yı klonlar! Uruguaylı yıldız, atom karınca gibi. Sahanın her yerine basıyor, ahtapot zihniyeti ile her yere yetişiyor, defansa konfor alanı sağladığı gibi hücumcuların da çok fazla geriye gelmemelerini sağlıyor. Erden Timur'un orta sahayı güçlendirecek ve Torreira'yı rahatlatacak güçlü bir ismi getirmenin son aşamasında olduğunu duydum. G.Saray belki Fred'i alamadı ama iddiaya göre gelecek oyuncu Fred'den çok daha güçlü olacakmış. G.Saray 10 numara aramıyor çünkü o bölgeyi Ziyech ve Mertens ile kullanmayı düşünüyor.




UYKULARI KAÇACAK

8+3 kuralına göre hangi yerli oyuncular sahada olmalı? Okan Buruk kimleri kullanır?
3 yerli oynatma zorunluluğunu çok saçma buluyorum. Bu planın uygulanmasında TFF Yöneticisi, benim çok değer verdiğim Hamit Altıntop'un olduğunu öğrendim. Oysa yıllar evvel Almanya bunu denemiş, bir sonuç alamamış ve vazgeçmişti. Alman ekolünden yetişmiş Hamit'in '3 yerli oynamalı' ısrarının anlamsız olduğunu ve en kısa dönemde vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sınırların açıldığı global dünyada futbola sınır koymak bana saçma geliyor. G.Saray'da Kerem ve Abdülkerim'in yeri garanti. Boey-Tete-Ziyech-İcardi- Mertens ve yeni gelecek 8 numarayı düşünürsek üçüncü yerliyi monte etmek konusunda Okan hocanın uykuları kaçacak. Bu konuda en şanslı isim, Kerem Demirbay ve Barış Alper Yılmaz. İnşallah Okan hoca gövdeli yabancı transferleri düşünerek harmanlama yaparken zorlanmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA