Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul Cumhuriyet Baş Savcısı’na

Sayın Baş Savcım, "Sporda şiddeti önlemek" üzere 6222 sayılı yasa çıkarıldı.
Ama daha uygulanmadan, kulüplerin, daha doğrusu bu kulüpleri sorumsuz yönetmek isteyenlerin baskısıyla değiştirildi, cezalar hafifletildi.
Bu yasayı ihlal eden suçları takip etmek üzere, her baş savcılıkta bir özel "Sporda şiddet suçlarını izleyen savcı" seçildi.
Bu savcı herhalde İstanbul'da yok. Olsa, ortalığı kan gölüne çevirecek tahrikler hemen her gün manşetlerde gezerken, müdahale ettiğini ve soruşturma açtığını okurduk.
Bu yüzden size yazıyorum Baş savcım..
Fenerbahçe'nin hocası ve yöneticileri, Saraçoğlu stadı seyircisini çok ağır şekilde federasyon, MHK ve Hakemler aleyhine tahrik ediyorlar. Aykut Kocaman "Aleyhimize hakem hataları tesadüf değil.
Fenerbahçe aleyhine operasyon var.
Türk futbolu saha dışında dizayn ediliyor" diyor.
Dizaynı yapan kimler?.
Kulübün resmi açıklamasına göre "Federasyondaki ve hakemler arasındaki FETÖ'cüler." Kocaman ve ardından bildiri yayınlayan yönetim, Federasyon ve kurullarının Fetö'cülerden temizlenmediğini, Fenerbahçe dışında hiç bir kulübün bu temizliği yapmadığını söylüyor.
Gazetelerde manşet oldu bu açıklamalar. Bütün gazeteler yayınladıkları sayıyı, yasa gereği savcılıklara yollarlar..
Hiç biri dikkatinizi çekmedi mi?.
Koskoca Fenerbahçe kulübü, resmi ve yazılı açıklama ile "Teşkilat ve kulüpler Fetö'cü dolu" dediğinde bu ihbar değilse, ne ihbardır, sayın baş savcım?.
Siz böyle sessiz sedasız olursanız, bugün yarın Saraçoğlu'nda puanın Fetö'cü hakem tarafından gasp edildiğine inanan seyirci sahaya inerse ne olacak?.
Ne olacağını biliyoruz.
Bir Galatasaray maçından sonra inmişler, soyunma odasına kaçan hakem ve futbolcuların da peşine düşmüşlerdi.
Polis tünel girişine aslanlar gibi etten duvar örmese, o daracık koridor ve odalarda kaç kişi ezilerek ölürdü, nasıl bir Heysel faciası yaşanırdı biliyorsunuz değil mi?. Sonrasında Bağdat Caddesi'nde olanları..
Hem de benzincide yakılan ve Kadıköy'ü tehlikeye atan arabayı da biliyorsunuz değil mi?.
Bu ihbarı açıkça yapanları çağırın ve "Kanıt" isteyin.
Gösterirlerse, o Fetö'cüleri gözaltına aldırın, soruşturma başlatın.
Kanıtları yoksa o zaman onlar hakkında "6222'den" soruşturma açın..
Susup oturmayın, bir şey yapın..
Savcı adının başında niçin "Cumhuriyet" yazıyor?.
Niçin, dünyanın bütün hukuk düzenlerinde savcı "Kamu Avukatı"dır?. Bizde de eski adınız Müdde-i Umumi, yani Umumun, yani Kamu'nun Savcısı değil miydi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA