Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir rüya kenti Sinop, İstanbul’da!.

Adını eski Yunan Irmak Tanrısı Asopos'un peri kızı Sinope'den alan Karadeniz'in incisi Sinop, aynı zamanda Karadeniz'in tek doğal limanının bulunduğu kent.. Doğası, sakin denizi, iklimi ve işlekliği yüzünden Sinoplular buraya "Akdeniz" derlerdi.
Dünyada güneşin denizden doğup denizden battığı 11 yerden biridir, yöre..
Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2013 ve 2016'de yaptığı araştırmalarda "En Mutlu Şehir" oldu.
Ya Sabahattin Ali'nin "Görmek istersen denizi/ Yukarıya çevir gözü/ Deniz gibidir gökyüzü /Aldırma gönül, aldırma" dizeleriyle anlattığı Sinop kalesi içindeki Sinop Cezaevi.. Günümüzde turistik bir müze haline getirilmiş Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin en ünlü cezaevi, Sinop'a gidenlerin görmeden dönmediği bir tarihtir, bugün..
Sinop'ta, trafik lambalarına rastlamazsanız şaşırmayın. 2001'de kaldırılan lambalara, Sinopluların kalabalık şehirlerde az rastlanır saygı ve hoşgörüsünden dolayı gerek kalmamış. İl Trafik Komisyonu da bir daha koymamış.

***
Şimdi bütün bunları niye yazdım.
İstanbul'da oturup da, "Bu Sinop'u görmedim" diye üzülenlere bir tutam da değil, bir avuç bal sunmak için!.
Siz Sinop'a gitmediniz ama, Sinop size geliyor.
Yarından başlayarak, 4 Kasım pazar gecesine dek, Yenikapı'da, doğasıyla, tarihiyle; yöresel lezzetleri ve güler yüzlü insanıyla, Türkiye'nin en mutlu şehri "Sinop Tanıtım Günleri'nde sizi bekliyor..
Koşun.. Koşun!..
Erken koşun ki, bir daha koşabilesiniz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA