Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fatih Hocam okumalı..

Dünkü spor sayfamız harikalar yaratmış, önce Real Madrid, sonra Juventus'u eleyen o yaş ortalaması 25, gencecik Ajax'ın başarısının sırrını manşet yaparak.. Tam da tüm Türkiye'ye örnek olacak konuyu, cımbızla seçip hem de nasıl vermişler..
Alkışlar Murat Özbostan müdürüm ve ekibine!.
Gencecik Ajax'ın, dünyanın en pahalı takımları, İspanya'nın Real'i ve İtalya'nın Juventus'unu Şampiyonlar Ligi'nden elemesinin sırrını, yıllardır, spor yazılarını en merakla okuduğum gazeteci Bülent Timurlenk kaleme almış..
Bu arada unutmayın. Ajax Şampiyonlar Ligi'ne, Bayern'le oynadığı guruptan gelmişti. O önüne geleni darmadağın eden Almanlar, iki maçta da Ajax'ı yenememişlerdi. Yani Bayern aslında iki beraberlikle paçayı sıyırmışmış, meğer..
Bülent anlatıyor.
Kulüpte futbolu yöneten iki eski Ajaxlı'dan Overmars "Bizim takımın yıllık ücretleri Bale'in yıllık kazancından az" demiş.. Bale, Real'in çoğu zaman oyuna sonradan giren oyuncularından biri..
Peki nedir bu gencecik mucizenin sırrı..
Bülent diyor ki, "Cruyff 'ın, Ajax'ı ve Hollanda futbolunu, sonra da Barcelona'yı yaratan Cruyff'ın 2010 yılında Ajax'ın eski günlerine dönmesi için yazdığı manifesto dur." Sır, 9 yaşından başlayıp A takımına kadar giden ve tamamı A Takımı gibi 4-3-3 oynayarak yetişen ve hepsi Ajax'tan yetişmiş hocalarla çalışan alt yapıda!.
A takımının temelinin Ajax'tan yetişmişlerle atılması, takımın iskeletinin Ajaxlılar'la kurulmasında, yani..
Bugün mucizeler yaratan o 25 yaş ortalamalı, adlarını dünyada kimsenin bilmediği oyunculardan kurulu Ajax'ta sadece iki yabancı futbolcu var.
Onları da kimse bilmez..
Yeri daha geniş olsa, Bülent daha derin yazar, hatta "Cruyff Manifestosu" adlı o 2010 makalesini de bize geniş bir özetle iletirdi.
Ama bu kadarı da Fatih Hocam için yeterli..
Galatasaray'da göreve gelir gelmez işe, hem de İngiltere'de uzun yıllar futbol oynamış, en sağlam Galatasaraylı Tugay Kerimoğlu'nu, kendi kurduğu ve organize ettiği alt yapının başından alarak, başlayan Fatih Hocam hem Bülent'i, hem de buldurup ve tercüme ettirip Cruyff Manifestosu'nu okumalı..
Okumalı ki, Galatasaray'ın 8 yaştan başlayan alt yapısı, tümü, bugün A takımı hangi sistem ve taktikle oynuyorsa, onunla ayni sistem ve taktikle hazırlayacak hemen hepsi Galatasaray'dan yetişmiş hocalarla kurulsun.
Okumalı ki, başarının, yedekleri bile yabancı, o ruhsuz, o amaçsız, o kendileri için şov yapma peşinde olan yabancılar lejyonundan değil, Galatasaray için son saniyeye dek ölesiye mücadele edecek, Galatasaray ruhu, Galatasaray oyun sistemi içinde yetişmiş Galatasaraylı gençlerden geleceğini anlasın!.
En az 20 sene Galatasaray'a hizmet edecek, yani yeni bir Turgay Şeren olacak 19 yaşındaki Ozan Kabak'ı "Para lazım" diye sat.. Ondan gelen parayla git Diagne'yi al!.
Ozan Almanya'da "Mart Ayının En İyi Yabancı Futbolcusu" seçildi.
Diagne'ye "Mart ayının en felaket yabancı futbolcusu" desem, Fatih Hocamın kendisi dahil, yadırgayan çıkar mı?.
Fatih Hocam!.
Bülent'i oku.. Ajax'ın sırrını oku..
Öğrenmenin yaşı yok.

***
Dünkü spor sayfamızdan bir haber daha.. Fatih Hocamın bu yıl sadece iki maçta toplam 11 dakika oynattığı genç Celil de Portekiz'den teklif almış, gidiyormuş..
Zülfü'nün çok sevdiğim şarkısı geldi dilimin ucuna..
"Kardeşin duymaz, eloğlu duyar" der ya, hani!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA