Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başkentte harika müzik günleri..

Ankara Mektubu/ Serpil Gogen

Köşemizin Ankara yazarı, kız kardeşim Serpil Gogen'den bir not geldi.. Gerçek bir sanat ve kültür yuvasıdır orası.. Biz Uluç Kardeşleri yetiştiren kent.. Gene harika geceler yaşıyorlarmış. Buyrun..

***
Ankaralılar'ın her yıl coşkuyla beklediği, baharı müjdeleyen 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali neredeyse sona eriyor. Ve ben maalesef, Orkestra Akademik Başkent ve TRT Çok Sesli Korosu'nun 4 Nisan'daki açılış konserini, 5 Nisan'daki iki Çek sanatçıyı, 12 Nisan'da "Flamenco gitarının piyanoda ruh bulma hali" diye tanımlanan o muhteşem müzik ve dans gösterisini, İtalya'nın caz dünyasındaki önde gelen isimlerini (13 Nisan) izleyemedim.
İstanbul'daydım!.. Döner dönmez, Tunalı Hilmi Caddesi'ne, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'na koştum.
Festival, yine çok hoş bir afişle tanıtılıyor. 270 yarışmacının katıldığı yarışmada birinci olan Zülal Bakır'ın afişi bu... Renk ve desen harika...
Festivalin son iki haftasında, en çok görmek ve dinlemek istediklerim arasındaki iki etkinliğe yetiştim. Yazacağım sizlere..
Bu pazar akşamı MEB Şûra Salonu'nda, Virsky Ukrayna Devlet Dans Topluluğu'nun gösterisi var. The New York Times, " Ukrayna kültürünü keşfetmek, tarihini öğrenmek, halkının kalbini ve ruhunu oluşturan etkenleri anlamak için ülkeyi gezip görmek yetmez. Mutlaka bu topluluğun bir gösterisine tanıklık etmek gerekir" diye yazdı onlar için. The Daily Telegraph, "Dünyanın bilinen en dinamik ve en heyecan verici halk topluluğu", Le Figaro ise, "Gerçek bir güzellik ve mükemmellik şoku" diye tanımladı.
24 Nisan'da yine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Salonu'nda (CSO) Kültür ve Turizm Bakanlığı Çok Sesli Korosu, 25 Nisan'da ise, Şûra Salonu'nda Tiflis Senfoni Orkestrası ile "Kapanış" var.
***
Bilgi için tıklayın..
www.ankarafestival.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA