Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

MHP kasetlerinin ganimetini ancak CHP kaldırır!

Millet olarak içinde "gizli kaset, seks" gibi ibarelerin yer aldığı haberleri izlemeyi, dinlemeyi, üzerlerine fikir teatisinde bulunmayı, "Vay anasına!" deyip habire veryansın etmeyi çok severiz.
Ayrıca bir de, "Adım gibi eminim! Bu kaset işi şunun işi, bunun işi" filan diyerek atıp tutmaya da bayılırız.
Bu atıp tutma ve veryansın işlemine kendisi de bir kaset mağduru olan Deniz Baykal da dahil olmuş dün.
Deniz Bey oldukça iddialı konuşarak, "Bu iş hükümetin işi. Bu MHP'yi bitirme komplosudur. Amaçları anayasayı tek başlarına yapmak!" şeklinde ifadeler kullanarak bayağı bir üfürmüş sağ olsun...
Deniz Bey'le oldum olası yıldızım barışmamıştır. Oldum olası kendisinin gerek parti içi, gerekse parti dışı uyguladığı politikalarını beğenmemişimdir. Kendisini oldum olası Türkiye'de solun ve sosyal demokrasinin önünü tıkayan, sol gösterip ancak aslında hep sağ vuran bir lider olarak görmüşümdür ama buna mukabil her defasında, "Siyaseti iyi bilir! Kancıklıkların neden ve nasıl yapıldığını iyi tahlil eder!" diyerek hakkını teslim etmişimdir.
Demek ki yanılmışım...
Deniz Bey onu da bilmiyormuş meğer!
Çünkü bilseymiş bu garip yorumu yapmazmış kendisi!
Konuyu nereye getirmek istediğimi anlatmak için isterseniz şu basit soruyu sorarak girelim meseleye:
Sizce, kaset skandalları dolayısıyla MHP'den uzaklaşan seçmen nereye sığınır? (Bakın Deniz Bey azıcık kendisinin engin tecrübesinden faydalansa, şöyleee hafif dönüp bir arkasına baksa, tamamen parti içi hesaplaşmanın bir gereği olan bu kasetlerin arka planında bir yandan MHP'yi baraj altına itmek gibi bir hedef varken, diğer yandan bu hedefin hizmet edeceği partinin sadece ve sadece CHP olduğunu görür ammmaaaa nedense o görmek istemiyor! )
Sevgili okurlar...
Ne yazık ki, siyasette at izinin, it izine karıştığı son zamanlarda Türkiye'deki seçmenlerin profilleri üzerine acayip yanlış saptamalar yapılıyor.
Efendim. Belki 15 yıl önce değil ama son yıllarda (ki özellikle son 5 yılda) MHP'li seçmen için ikinci adres artık CHP olmuştur!
Çünkü Baykal ve ekibi ile başlayan ve ne yazık ki bugünlere kadar hükmünü sürdüren sağcı ideoloji sayesinde CHP ile MHP arasında aslında makas daralmıştır!
Fark varmış gibi görünse de özünde fark falan yoktur bu iki parti arasında yani!
Tamam son seçim için KCK'lıların avukatını, Gülen Cemaati sempatizanını, liberal kanattan bazı isimleri aralarına katarak seçmen profilini genişletmeye çalıştı CHP ama bunların hepsinin sadece görüntü amaçlı olduğu biliniyor.
Partide hâlâ hâkim olan gücün Ulusalcı ve Kemalist zihniyet olduğu bal gibi de fark ediliyor!
Sizden rica ediyorum. Lütfen bu söylediklerimi test etmek için çevrenizde tanıdığınız MHP'li seçmenlere şu soruyu sorun.
Deyin ki; "Oyunu MHP'ye vermez isen kime verirsin?"
Emin olunuz alacağınız cevap yüzde yüz CHP olacaktır.
Niye peki?
Çünkü CHP onlar için kötülerin içinde en iyisidir şu anda...
Bir Süheyl Batum, bir Haberal, bir Nur Serter, Balbay, Baykal ya da ne bileyim mesela İstanbul Halkalı'daki Şii Azerilerin lideri Selahattin Özgündüz'ün öz yeğeni, oy vermek için yeter bahanedir onlar için!
Hem sonra emindirler ki CHP'yi bugünlere kadar omuzlarında taşıyan Alevilerin yüzde 80'inden fazlası aşırı Atatürkçüdür!
Aralarında Kürt kökenliler olsa bile onlar diğerleri gibi bölücü değildir.
Kürttür yani özünde ama "Türk'üm ben!" diyebilendir... Onlar da meseleye her daim "tek bayrak, tek millet" kavramları üzerinden bakarlar ve gereğinde ellerinden geleni yapmaktan da geri kalmazlar!
Ezcümle; yol ve yöntem farklı olabilir ama sonuçta gidilecek adres, varılacak hedef aynıdır CHP'de!
Onun için de MHP'li seçmen için bir ikinci yoldur bugünün CHP'si...
Peki, AKP ne anlam ifade ediyor onlar için?
Sıralıyorum...
Demokrasi adı altında başlattığı Kürt Açılımı Projesi ile bölge halkını şımartıp onları azdıran, Ermeni Açılımı ile iyice alçaklaşan, ABD'nin BOP Planı'nı Türkiye'de hayata geçirmek için kıvranan falan filan...
Hal böyleyken, yani AKP'nin, bütün ulusalcı ve Türk milliyetçisi anlayışına sahip insanların dünyasında algısı buyken, nasıl inanabilirim MHP'ye oy vermeyecek vatandaş için ikinci adresin AKP olabileceğine?
İnanamam... Siz de inanmayın!
Siz sadece şuna inanın bence:
Evet doğru MHP söz konusu kasetlerle büyük yara aldı! Ama bu yaradan akacak kandan beslenip, o kanı sonuna kadar emip oyunu artıracak olan AKP değildir maalesef...
Çok üzgünüm ama o kandan beslenme olasılığı olan tek bir parti vardır.
O da CHP'dir!
(Not: Buna mukabil "MHP baraj altı kalmamalı, parlamento bölücülerin hegemonyasına geçmemeli" deyip, çokkkk CHP'li seçmen vardır her şeye rağmen MHP'ye oy verecek!)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA