Bulgur Pilavı için malzemeler:
1 kase pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre tereyağı eklenebilir)
Tuz
Bulgur pilavı yapılışı:
Bulgur pilavı tarifi için önce soğanı iyice yıkayın. Ardından yemeklik zeytinyağını tencereye alarak soğanları çok hafif kavurun. Üzerine daha önceden doğranan yeşil biberleri ekleyin ve dometesi de ekleyerek tekrar kavurun.
Karışımın üzerine sudan geçirdiğiniz bulguru ekleyerek karıştırın.
İsteğe göre biraz tavuk suyu ile birlikte sıcak suyunu da eklyip tuz ilave edin.
Bir kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
Göz göz olunca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Pilavınız suyunu çektiğinde bir kez karıştırın ve tadına bakarak kontrol edin.
Bulgur pilavının üzerine kağıt havlu kapatarak da dinlendirebilirsiniz.
Pilavınızı servis ederken üzerini bir iki adet nane yaprağı ile süslemeyi unutmayın.
Afiyet olsun.