HaberlerGaleriDünya sıraya girdi! Tarlada inşa ettikleri tekneler büyük ilgi görüyor...
Dünya sıraya girdi! Tarlada inşa ettikleri tekneler büyük ilgi görüyor...
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dede ile babalarından miras olarak kalan gulet imalatını devam ettiren üçüncü kuşak ustalar, evlerinin önünde ve tarlalarda inşa ettikleri tekneleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin yanı sıra ABD, İsrail, Rusya, Hırvatistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiyor.
Giriş Tarihi: 23.09.2020
12:41
Güncelleme Tarihi: 23.09.2020
12:42
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
Marmaris'e 65 kilometre mesafedeki, kış nüfusu 2 bin 700 olan dünyaca ünlü turistik Bozburun Mahallesi, ahşap tekne üretiminin merkezi olarak dikkat çekiyor.
Bir çok evin önünde, park etmiş otomobil gibi tekneleri görmenin mümkün olduğu mahallede, 20 aile bu işten geçimini sağlıyor.
Cumhuriyet'in ilk yıllarında süngercilik, daha sonra balıkçılıkla geçinen yöre halkının tarafından 60 yıldır, evlerinin önündeki bahçe ve tarlalarda sipariş üzerine üretilen büyüklükleri 4 ile 37 metre arasında değişen motor ve yelken donanımlı ahşap teknelerin yapımı uzunluk ve özelliğine göre 6 ile 24 ay arasında sürüyor.
Yapılan tekneler, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin yanı sıra ABD, İsrail, Rusya, Hırvatistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine gönderiliyor.
'Karayip Korsanları' filminde canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow karakteriyle hafızalarda yer eden Johnny Depp'in 2007 yılında Türkiye'den satın aldığı 'Anatolia' isimli teknesini yeniletmesiyle adı iyice duyulan Bozburun Mahallesi'nde artık tekne imalatını üçüncü kuşak ustalar sürdürüyor.