Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, benim de pek tanımadığım, özelikle öğrenmeyi istediğim bir yeşillik olan tere otu ile sizlerleyim. Ekim ayında manav ve pazar tezgahlarında sıklıkla adından söz ettiren tere otunu tanıyalım, bakalım nasılmış... Tere otu, turpgillerden gelen bir bitki türüdür. İnce yapraklı olduğu için piştiği zaman tadı acılaşır, bu yüzden çiğ tüketilmesi tavsiye edilir. Kekremsi bir tadı olduğu için çok seveni yoktur ama yenilmesi gereken bir bitkidir. Şimdiden afiyet olsun.

TERE ÇORBASI

YAPILIŞI: Tereyi saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üç bardak su ilavesiyle yedi-sekiz dakika haşlıyoruz. Soğuyunca el blenderıyla veya mutfak robotuyla püre haline getiriyoruz. Tencereye yağı koyuyoruz. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavuruyoruz. Tereli suyu karıştırarak ekliyoruz. Sütü de ilave edip pişiriyoruz.

MALZEMELER
1 demet tere
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

TERELİ KAYGANA

YAPILIŞI: Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave ediyoruz. Karışıma un ekliyoruz. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıyoruz. Harçtan kaşık dolusu alarak tavaya döküyoruz. Mücverleri önlü arkalı kızartıyoruz. Fazla yağının gitmesi için kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz.

MALZEMELER

2 demet taze soğan
1 demet tere
2 demet sarımsak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber Kızartmak için:
Sıvı yağ

YOĞURTLU TERE SALATASI

YAPILIŞI: Tereyi temizleyip yıkıyoruz. Yoğurdu ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırıyoruz. Soğanı soyup ince ince doğruyoruz. Limon suyunu yoğurtla karıştırıyoruz. Tuz ve şekerle tatlandırıyoruz. Maydanoz ve tereyi ince ince kıydıktan sonra sos ile karıştırıyoruz. Tereyi servis tabağına alıyoruz. Son olarak sosu terenin ortasına yerleştiriyoruz.

MALZEMELER
1 demet tere
3 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı şeker
1/2 demet maydanoz
1/4 demet tereotu
Tuz
Karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
1/2 demet kırmızı turp
1 adet haşlanmış yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA