Bebeğinizi böyle uyutmayın!

Bebekler için temel ihtiyaçlardan biri olan uyku büyümesinden gelişimine kadar her noktaya etki eden durumdur. Huzurlu bir zaman dilimi geçirmelerinde önemli rol oynayan yapılardandır.

Giriş Tarihi: 19.7.2019 15:07 Son Güncelleme: 19.7.2019 17:57
Bebeğinizi böyle uyutmayın!

Uzman Psikolog Merve Kırna sözlerine şöyle devam ediyor;

Peki bebeğiniz ağladığında ne yapmalısınız?

Ağlamak bir mesajdır, bu mesajı çok iyi değerlendirmek gerekmektedir. Yetişkin birisinin odada ağladığını düşünün, hemen yanına gidip ne olduğunu öğrenmek istersiniz. Bebeğiniz ise kendisini sözel olarak ifade edemediği için ağlayarak isteklerini belirtmektedir ve bebekten gelen mesajlar yetişkin insanda olduğu gibi dikkatle değerlendirilmelidir.

Öncelikle uykuyu etkileyecek tıbbi – fizyolojik bir problem olup olmadığı incelenmelidir. Altının kirli olması, karnının aç olması, ateş, gaz, reflü vs… Fizyolojik-tıbbi bir sıkıntı var ise öncelikle bunlar çözümlenmelidir. Uyumadan önce yapılan ritüellerde rahat uykuya geçişi kolaylaştırmaktadır. Ilık bir duş aldırmak, emme ya da biberon, masaj, rahatlatıcı müzikler ya da bebeğinizle kendinizin oluşturduğu farklı bir ritüel uykuya geçişi kolaylaştırmaya fayda sağlayabilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeğinizi böyle uyutmayın!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA