Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

Kuru yemişler, yani yağlı tohumlar da zengin besin değerlerine sahip olmasıyla, hamilelik döneminde beslenme programında bulunması gerekenler arasında önemli bir yere sahip. Besin değerlerinden yeterince faydalanabilmek için kuru yemişleri mutlaka çiğ tüketmek gerektiğini unutmayın. Kuru meyvelerin de kimyasal madde kullanılmadan, doğal kurutulmuş olanlarını tercih etmelisiniz.

Giriş Tarihi: 28.2.2019 17:13
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

Kuru incir: Çinko, demir, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan incir, hamilelik esnasında annenin ihtiyacı olan birçok mineral içermesi açısından önemli bir besin kaynağıdır. Muhtevası olan mineraller, anne sütünde bulunan besinlere çok benzer. İçerdiği potasyum da kan basıncını düzenler ve hamilelik zehirlenmesine karşı korur. Ayrıca mide bulantılarını azaltır, hatta tamamen önleyebilir.
Kabak çekirdeği: Protein, yağ ve mineral bakımından oldukça zengin bir besin olan kabak çekirdeği, hem anne hem de bebek için oldukça faydalıdır. Hamilelik döneminde tüketildiğinde anne adayına verdiği enerjiyle daha dinç durmasını ve rahatlamasını sağlar. Kalorisi fazla olduğu için aşırı tüketmekten kaçınılması tavsiye edilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA