Pasta Şefi Didar Yanar
Pasta Şefi Didar Yanar
Şeker hastalarının tüketebileceği tatlılar
03.03.2022 | Perşembe

UNSUZ KEK

  • 2 adet L yumurta
  • 150 gr badem
  • 100 gr fındık içi
  • 100 gr süt
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru incir
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 5 gr tarçın
  • 10 gr kakao

HAZIRLANIŞI: Sap kısımlarını kopardığınız incir ve kuru kayısıları bir parça şişmeleri için kısa bir süre ılık suda bekletin. Badem ve fındık içlerini mutfak robotunda toz hale getirin. Yumurtaları süt ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle hafif beyaz bir renk alana kadar çırpın. Suyunu süzüp üzerlerini kuruladığınız kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde doğrayın. Çırpılmış yumurtalara toz hale gelen badem ve fındık içini, doğranmış kuru meyveleri, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre sürdürün. Muffin kağıtlarını göz göz boşlukları olan teflon kalıba yerleştirin. Hazırladığınız kek harcını eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirdiğiniz unsuz ve şekersiz kekleri kağıtlarından çıkardıktan sonra ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.

AVOKADOLU PUDİNG

  • 4 adet olgun avokado
  • 6 adet olgun muz
  • 60 gr kakao
  • 70 gr bal
  • 10 gr vanilya özütü

Servis için:

  • 1 adet muz

HAZIRLANIŞI: Avokadoyu enlemesine ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve kabuğunu soyun. İri parçalar halinde doğradığınız avokadoyu, soyup böldüğünüz muzla birlikte mutfak robotu ya da rondodan geçirin. Karışım pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz kakao, bal ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre muz dilimleriyle servis yapın. Afiyet olsun.

TARÇINLI TOPLAR

  • 2 adet yeşil elma
  • 2 adet kırmızı elma
  • 60 gr yulaf ezmesi
  • 60 gr bal
  • 60 gr badem sütü
  • 110 gr tarçın

HAZIRLANIŞI: Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Bir kabın içine elmaları rendeleyin. Elmaların suyunu elinizle iyice sıkıp yeni bir kaba alın. Yulaf ya da yulaf ezmesini elmaların içine ekleyin. Sütü de ekleyin ve karıştırın. Süt yardımı ile yulafların yumuşamasını sağladıktan sonra balı ekleyin ve karıştırın. Kıvamına göre ihtiyaç varsa yulaf eklemesi yapın ve elinize ufak parçalar alarak yuvarlayın. Ardından düz bir tabağa tarçın ekleyin. Elma toplarını içine atıp tarçına bulayıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA