İzmir'in özgün tatları arasında yer alır ve genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilir. Kumru, genellikle sıcak ve lezzetli bir sandviç olarak hazırlanır. Kumru sandviçin ana malzemeleri arasında genellikle beyaz ekmek, sucuk, pastırma, kaşar peyniri, domates, yeşil biber ve tereyağı bulunur. Ancak tarifler ve içerikler kişisel tercihlere göre değişebilir. Bazı yörelerde farklı malzemelerle de hazırlanabilir. İşte o tarif...
Hemen herkesin en sevdiği tarifler arasında yer alan börekler, farklı iç malzemeleriyle farklı lezzetlere bürünebiliyor. Bunlardan biri olan ıspanak ise en lezzetli çeşitlerinden biri. Tam kıvamında, çıtır çıtır bir ıspanaklı böreğin formülü ise bu tarifte gizli.
Sebzeli kek, sıra dışı ve lezzetli bir alternatif sunar. Yumuşak dokusuyla ve doyurucu tadıyla sizi damakları çatlatırken, sağlık dostu içeriğiyle de gönlünüzü kazanır. Bu kekin hazırlanışı oldukça pratik ve sonuç ise her defasında muhteşemdir. İşte sebzeli kek tarifi...
Su böreği, en sevilen hamur işi çeşitlerinden biri. Fakat yapılması zor olan tariflerden biri olması sebebiyle uzak durulan bu lezzeti, aslında pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte lezzet dolu o tarif...
Gözleme, en sevilen Anadolu lezzetlerinden biri. Farklı iç malzemelerle hazırlanan bu tarif, özellikle ıspanaklı haliyle farklı bir lezzete erişmeyi sağlıyor. İşte lezzet dolu, tam kıvamından ıspanaklı gözleme tarifi...
Dereotlu poğaça, yumuşacık hamuru ve içindeki nefis dereotu ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır bir tarif! Bu poğaçalar, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, çay saatlerinize şıklık katacak. Hazırlaması keyifli, pişirmesi kolay olan bu dereotlu poğaça tarifi, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir ikramlık olacak. Şimdi, mutfağınıza biraz keyif ve lezzet katma vakti geldi!
Hatay mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biberli ekmek, özellikle baharatlı tatları sevenlerin tercih edebileceği tatlar arasında yerini alıyor. Kahvaltılarda veya çay saatlerinde tercih edebileceğiniz bu tarifi, kolaylıkla hazırlayabilir ve sofralarınızda yer almasını sağlayabilirsiniz. İşte tam kıvamında biberli ekmek tarifi...
Kökeninin Sibirya'ya dayandığı söylense de, geniş bir coğrafyada yapılan bu tarif, Orta Asya'da da vazgeçilmez lezzetlerden biri. Az malzemeyle hazırlanması ve kendine özgü lezzetiyle farklı bir menü hazırlamanızı sağlayan bu yemeği, severek tüketebilirsiniz. İşte o tarif...
Japonların uzu yaşam sırrı olan mor patatesi bir de bu haliyle deneyin! Öğünlerinizin yanına tüketeceğiniz bir dilim mor patatesli ekmek hem uzun süre tok kalmanızı sağlayacak hem de mor patateste bulunan besin değerlerinden faydalanmanızı. İşte mor patatesli ekmek tarifi...
Dereotunun kendine özgü tadının poğaçayla bir araya gelmesiyle oluşan bu lezzet şöleni, kahvaltı menülerinden çay saati kaçamaklarına kadar birçok noktada öne çıkıyor. Sevilen bu lezzeti dakikalar içinde hazırlamak ise oldukça kolay. İşte her lokmasıyla baş döndüren o tarif...