Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfaktan gelen şifa

Herkese merhaba, pandemi döneminin bir türlü sonuna gelemedik; ev yapımı şifa ürünleriyle bağışıklığımızı güçlendirmek zorundayız. Hal böyle olunca ben de kolaylıkla yapabileceğiniz, tamamen doğal malzemelerden oluşan reçetelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SOĞAN SARIMSAK KÜRÜ

MALZEMELER
1 adet orta boy soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı bal
1 adet limon
2 su bardağı kaynar su



YAPILIŞI:
Öncelikle soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayıp bir kavanoza koyun. Üzerine kaynar suyu ekleyip iyice soğuyana kadar bekleyin. Posasını süzün. Suyu kavanoza alıp içine tarçın ve zencefili ekleyin ve 1 dakika çalkalayın. Kavanozu tekrar açıp, içerisine balı ve limonun suyunu ekleyin. Tekrar ağzını kapatıp 2-3 dakika daha çalkalayın.

ZENCEFİL ÇAYI

MALZEMELER
1 çay kaşığı zencefil tozu
6-7 damla limon suyu
1 ince dilim limon
1 tatlı kaşığı bal
Küçük bir parça kabuk tarçın
YAPILIŞI: 1 fincan kaynamış suyun içerisine toz zencefil, kabuklu 1 dilim limon ve kabuk tarçını atıyoruz. 5-6 dakika demlendikten sonra tarçını çıkarıp bal ve limon damlalarını ilave ediyoruz.

ALTIN SÜT

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı zerdeçal
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da tereyağı
İsteğe göre çay kaşığının ucuyla zencefil
1 çay kaşığı bal
YAPILIŞI: Süt, karabiber, zerdeçal, yağ ve isteğe göre zencefili bir cezve ya da sos tenceresine alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bardağa alıp isteğe göre bal ilave edip sıcakken tüketebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA