Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mis gibi kurabiye kokusu

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mis gibi kurabiye kokusu var. Kurabiye yapımı çok kolay ancak ustalık isteyen bir iş. Bugün sizlere farklı altyapıda, pratik ve lezzetli kurabiye tariflerini anlatıyorum...

KURABİYENİN HİKAYESİ
Kurabiyenin oluşumu şans eseri ortaya çıkmış. Önceki dönemlerde termometre görevi gören kurabiyeler; hamur şeklinde hazırlanarak ekmek fırını ve benzeri alanlarda, fırının ısınıp ısınmadığını kontrol etme amaçlı yapılmaya başlanmış. Ardından ilk olarak M.S. 7'inci yüzyılda çikolatalı olarak denenmeye başlanmış, sonra 17'nci ve 18'inci yüzyılda değişik şekillerde ve tatlarda üretilerek günümüze kadar gelmiş.

ZÜRAFA KURABİYE

MALZEMELER

1 çay kaşığından az gıda boyası
1 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
200 gr katı yağ
3. 5su bardağı un
1. 5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişasta
1 paket vanilin şekeri
1 paket kabartma tozu



YAPILIŞI:
Öncelikle gıda boyası ve kakao dışındaki malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamımdan biraz yumuşak hamur elde edelim. Ardından hamurun beyaz kısmı çok olacak şekilde 3'e ayırın ve küçük parça hamurun birine kakao diğerine gıda boyası katıp ayrı ayrı renk almalarını sağlayın. Bisküvi tarzı olmaması için cevizden biraz büyük beyaz koparıp üstüne istediğiniz renkten bir parça hamur koyup elinizle baskı uygulayıp bardakla bastırın. 170 derecede pişirin.

PUDİNGLİ KURABİYE

MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 paket kakaolu puding
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI: Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra toz puding karışımını ve kabartma tozunu ekleyin. Güzelce karıştırdığınız yumurtalı karışıma, kıvam alması için yavaş yavaş unu ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır. Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur toplarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisini önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin. Kurabiyelerin pişmesi 20 dakikayı bulacaktır.

BADEMLİ BİSCOTTİ KURABİYE

MALZEMELER
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı kontrollü un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmamış çiğ badem
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı bitter çikolata
YAPILIŞI: Tereyağı, krema kıvamına ulaşana dek çırpılır. Şeker, vanilya ve yumurtalar katılarak 3 dakika daha işleme devam edilir. Katı karışım sıvı karışımla buluşturulur. İçine bitter çikolata, badem vs. eklenir. Rulo formda 200 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından alınıp 10 dakika dinlendirilip tırtıklı uçlu bıçakla 1, 5 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler 150 derece fırında 30 dakika daha pişirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA