Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kibarlık Budalası’nda devir teslim

Moliere'in ölümsüz eseri 'Kibarlık Budalası' 2008'den bu yana Kedi Sahne Sanatları tarafından sahneleniyor. 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için verdiği çabayı komik olaylar çerçevesinde anlatan oyun, yarın tam 670. kez perdelerini açacak.



Soylu sınıfa girebilmek için her şeyi yapan Mösyö Jourdain, yıllarca Türk tiyatrosunun duayen ismi Haldun Dormen tarafından başarıyla canlandırılıyordu. Dormen'in pandeminin de etkisiyle oyundaki görevini Hakan Altıner'e teslim ettiğini daha önce yazmıştım. Oyunda yeni bir görev değişimi daha oldu. Yıllarca Dormen'e partner olmuş usta isim Göksel Kortay da rolünü Aydan Şener'e teslim etti. Şener, yarın akşam Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunla ilk defa 'Madame Jourdain' rolüyle seyirci karşısına çıkacak.



Altıner, "1995'ten bu yana, nice güzel oyunlarda buluştuk sevgili Aydan Şener ile. Kibarlık Budalası 670. kez perdesini açarken, sevgili arkadaşımla ilk defa karı koca oynuyoruz" dedi. Burçin Bildik, Kahraman Sivri ve Emre Büyükpınar'ın da katılımıyla zenginleşen oyunu yenilenen kadrosuyla yeniden seyretmek şart oldu. Tüm ekibe hayırlı olsun. Şimdiden iyi sahneler.

6 YIL SONRA YENİDEN TİYATRO SAHNESİNDE
Oyuncu Aslı Enver'i 6 yıl önce ilk tiyatro deneyimi 'Personel'de izlemiştim. 2016'da Craft Tiyatro sahnesinde Dolunay Soysert'le birlikte rol alan Enver, başarılı performansıyla aklımda kalmıştı. Enver, son dönemde dizi ve özel hayatındaki gelişmeler sebebiyle uzak kaldığı sahneye 6 yıl aradan sonra döndü. Hem de bu kez müthiş bir kadroyla...



Enver, 'Sırça' adlı oyunda İpek Bilgin, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Güven Murat Akpınar'la birlikte aynı sahneyi paylaşacak. İbrahim Çiçek'in yönetmenliğini, BKM, Craft ve IdPro'nun ise yapımcılığını üstlendiği 'Sırça', Tennessee Williams'ın ABD çapında tanınmasını sağlayan ilk eseri. Hira Tekindor tarafından çevrilen oyun, 22 Mart'ta Uniq Hall'de prömiyer yapacak.

10 KLASİK OYUN
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün farklı bölgelerde sahnelenen, dünyaca ünlü yazarların 10 klasik oyununun yer aldığı Klasikler Haftası başlıyor.



Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 'Cimri', 'Vişne Bahçesi', 'Sırça Kümes', 'Arzu Tramvayı', 'Medea', 'Aziz Dostum Çehov', 'Karıncalar-Bir Savaş Vardı', 'Bir Picasso', 'Eskicinin Tazesi' ve çocuk oyunu 'Alice Harikalar Diyarında' Ankaralı izleyicilerin beğenisine sunulacak.
Ankara'daki 10 ayrı sahnede, 19 Şubat'a kadar 54 temsil gerçekleştirilecek.

GEÇMİŞE GÖTÜREN SERGİ
'İyi Bak Dünyana' diyerek dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağını her fırsatta vurgulayan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM); Özlem Tuna'nın 'Geriye Dönüp Baktığımda' kitap sergisine ev sahipliği yapıyor.



Tasarım yolculuğunun baş aktörleri hamur, çamur ve metal ekseninde şekillenen sergi, ziyaretçileri içe bakmaya, kendilerini sorgulayarak ilham almaya ve sınırlarını zorlayarak dönüştürücü bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Sergi, 11 Mart'a kadar gezilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA