Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazılı kolay börek

Doğranmış soğanla pazıları kavurun. Peynir ve kırmızıbiberle karıştırın. Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, tepsiye sürün. Bir yufkayı tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp yarısını tepsiye koyun, sütlü karışımdan dökün. Pazılı harcı yayın, kalan yufkaları yerleştirin. Tekrar sütlü karışımı sürüp sarkan yufkayla üzerini kapayın. Kalan karışımı da sürün. Çörekotu serpin. 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber

Patlıcanlı bulgur pilavı
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Doğranmış biberi ve soğanı; tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Bulguru ve baharatları da ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine bir-iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları ilave edin. Karıştırmadan, ocağın altı çok kısık olarak 10 dakika demlendirin.
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve nane

Sebzeli köfte
Kıyma ve köfte harcını iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanı yağda kavurun. Dilimlenmiş havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Köfteleri, küp doğranmış patatesi, küp doğranmış domatesi ve bezelyeyi ilave edin. Suyunu katarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2'şer adet havuç ve patates
2 adet domates
1/2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA