Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Denizin üzerinde yüzen ATM

Tatil sezonu başlayınca Ege'den her yıl 'teknede hizmet' haberleri gelir… Yok deniz üstünde kokoreç, yok yüzeh market, deniz üstünde masaj, deniz üstünde çalgıcı, fırın, dordurma…



Hemen hemen her türlü hizmet tekne tatilcilerinin işini kolaylaştırıyor. Şimdi de Göcek ve Fethiye koylarında yüzen ATM herkesin dilinde… Özellikle yabancı turistlerin dikkatini çeken yüzen ATM, denizde ve kara ulaşımı zor olan bölgelerde nakit ihtiyacının yarattığı zorluğa çözüm buluyor.




Tüm banka kartları ile işlem yapılabilen ortak ATM özelliğine sahip bankamatik, milyon dolarlık teknelerinde tatil yaparken bahşiş sıkıntısı yaşayan sosyetiklerin dertlerine derman oluyor…



Koylarda eş-dost, aile tatilin keyfini çıkarırken etrafa caka satabilmek için de müthiş bir hizmet… Öyle ya gidilen mekanlarda, restoranlarda bahşişle masanın yeri değişiyor, vale arabanızı bahşişle hemen kapının önüne çekiyor, bu da öyle bir şey… Cennet gibi koylarda deniz ve güneşin keyfinin çıkarırken kendinizi daha önemli hissetmek için nakit her zaman yanınızda olmalı… Zira bu jargonun geçerli akçesi bu…
Nakit parayı sadece bahşiş olarak da düşünmeyin, deniz üstünde bazı yiyecekiçecekleri satın alabilmeniz için de nakit paranızın olması gerekiyor.

New York'tan Ankara'ya
'New York'un ünlü bir markası Türkiye'ye geliyor' başlığıyla bir yazı okudum. Hemen içeriğine baktım; Ankara'da şube açacak olan marka, New York'un ünlü bir güzellik merkeziymiş... Oldukça dikkatimi çekti, New York'taki bir güzellik merkezi niçin Ankara'da şube açar diye, sonra işin aslını öğrendim. Güzellik merkezinin kurucusu Kübra Altınörs'müş...



Eşinin diplomat olması nedeniyle uzun yıllar Belçika, New York, Hindistan'da yaşamış Altınörs... Kadın istihdamını ön planda tutarak Avrupa, Amerika ve Hindistan vizyonu ile hizmet verecek olan markanın Ankara'da şube açmasının altında bu bürokrasi yatıyor. Marka, birçok siyasi isim ve eşlerinin talebi üzerine Türkiye'ye geliyor.

Albüm hediyesi elektrikli spor araba
Rap'çi Burak King, konser maratonu için Alaçatı'daydı. Sonrasında kısa bir tatil yapan ünlü rap'çi yakın dostu Cemil Üngör ile bir araya geldi. 'Aman Of' albümüyle iyi bir çıkış yakalayan Burak King, arkadaşı Cemil Üngör'ün elektrikli spor arabasını görünce hemen incelemeye başladı.



Albüm başarısı olarak kendisine elektrikli araç almak isteyen King, elektrikli arabayla ilgili tüm detayları arkadaşından dinledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA