Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Skandalı Türk jüri üyesi önledi

Kırgızistan'da düzenlenen Meykin Asya Uluslararası Müzik Yarışması'nda, KKTC adına yarışmaya katılan Begüm Tekakpınar'a ödülü diplomatik nedenler gerekçe gösterilerek verilmedi Bu karara Türk jüri üyesi Selim Çaldıran tepki göstererek yarışmayı terk etti. Çaldıran'ın kararlı tutumu sonrası Kırgız yetkililer, birinciliği Tekakpınar'a vermek zorunda kaldı

Kırgızistan'da düzenlenen ve ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetlerinin katıldığı Meykin Asya Uluslararası Müzik Yarışması'nda jürinin puanlamasına göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına yarışmaya katılan Begüm Tekakpınar birinci oldu. Ancak Tekakpınar'a diplomatik nedenler ve KKTC bir ülke olmadığı gerekçesiyle birincilik ödülü verilmedi.




JÜRİDEN DERECE PAZARLIĞI
Kırgız yetkililer kendi aralarında toplantı yaparak, tanınmayan bir ülkenin birinci ilan edilemeyeceğini, ancak üçüncü ilan edilebileceği konusunda görüş birliğine vardılar. Tam bu sırada MESAM'ı temsilen Türk jüri üyesi olan MESAM Başkan Yardımcısı Selim Çaldıran, olaya sert tepki göstererek, yarışmayı terk etti. Kırgız yetkililer araya girerek Çaldıran'ı ikna etmeye çalıştı. Çaldıran jürinin adaletli karar vermesi durumda jüriliğe geri döneceğini belirtti. Kırgız Bakan ve jüri, bunun üzerine Begüm'e ikinciliği verebileceklerini belirtti. Çaldıran'ın, KKTC'li Tekakpınar'ın başarısını politik nedenlerden dolayı gölgelemek isteyen Türk cumhuriyetlerine karşı sert tepkisi üzerine birinciliği tekrar Begüm'e vermek zorunda kaldılar. Yarışmanın birincisi olan Begüm Tekakpınar, KKTC'de büyük bir sevgi ve heyecanla karşılandı.



'BÖYLE
HAKSIZLIKLARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'
JÜRI üyeleri ve yetkililerle konuştuğunu belirten Çaldıran, "Türkiye olarak bize yapılan haksızlıkları Eurovision'larda, diğer yarışmalarda ezdik geçtik. Birinci olduk, bunu kırdık yıktık. Böyle şeylere tahammülümüz yok, adalet istiyoruz" dediğini belirterek, şöyle devam etti: "Böyle davranmaya devam ederseniz otuz yıl geriden gelirsiniz dedim. Türksoy Başkanı da Kırgız olmasına rağmen bizi destekledi. Kırgız Kültür Bakanı da sağduyumdan dolayı teşekkür etti."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA