Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Seri galibiyetler şart

Galatasaray-Ankaragücü

G.Saray'ın attığı 8 golün yedisine 5 gol iki asistle katkı sağlayan Falcao. G.Saray Falcao'yu tartışıyor! G.Saray'da orta sahada alternatifi olmayan oyuncu Belhanda, G.Saray Belhanda'yı tartışıyor! Son 3 sezonda takımı iki kez şampiyon yapan Fatih Terim'e 'Her şey yolunda' twitini attıran da G.Saray camiası. Kısacası G.Saray'ın rakibi A.Gücü değil, kendisi. 21 gün maç yapmayan Erzurum'u kötü gününde yakalayıp 8 puan kayıp yaşadıkları seriye son verdiler. Etebo geliyor ama Belhanda yok. Terim, Ryan Babel, Arda Turan, Emre Kılınç ve Sofiane Feghouli arasından doğru üçlüyü bulmalı.



GEÇEN SEZONU UNUTMAYIN!
Emre Akbaba'yı saymıyorum çünkü çok güçsüz. A.Gücü geçen sezon yine sıkıntılı kadroya sahipken İstanbul'dan puan çıkarıp evinde kazandı. Bu sezon da farklı durumda değiller. Ligde galibiyetleri yok, karantinada olan oyuncuları var. Lider Alanya ile 5 puan fark olan G.Saray'ın en az 4 maçlık galibiyet serisi yakalaması gerekiyor. Bunun 2. halkası A.Gücü karşılaşması.

Beşiktaş-Yeni Malatya

HER ŞEYİ ATİBA'DAN BEKLEMEYİN!
Geçen sezon Abdullah Avcı yönetiminde Beşiktaş, ilk 6 haftada 5 puan toplamıştı. Sergen Yalçın ise 5 maçta 7 puan aldı. Kötünün iyisi diyebilirsiniz ama Beşiktaş'ta hastalık neyse, ne teşhisi ne de tedavisi doğru yapıldı. Geçen sezon da kale emin ellerde değildi, Adem Ljajic sahada varsa bile yoktu, kanat oyuncularının verimsizliği Avcı'yı koltuğundan etti. Artılar ise Burak Yılmaz, Atiba ve Caner'di. Asist makinesi sol bekin de F.Bahçe'ye gittiği düşünülürse bu sezon hayâl kırıklığı yaratan başlangıcın da sürpriz olmadığı net olarak görülür.



BERNARD MENSAH GERİ DÖNÜYOR
Malatya, geçen sezon İstanbul'da kazanırken hocası Sergen Yalçın'dı. O gittikten sonra takım yokuş aşağıya koştu. Bunda elbette, takımın as oyuncularını elden çıkartmalarının büyük payı var. Josef'in gereksiz kırmızı kartı yüzünden 3-0'dan 3-2'ye gelen Denizli maçı, Beşiktaş'ın kolay gol yeme alışkanlığının sürdüğünü gösteriyor. Şimdi Josef yok ama karantinadan çıkan Mensah var. İki bekten hücum performansı alabilmeleri zor görünüyor. Gökhan Töre de yokken kanatların verimsizliği Malatya maçında da sıkıntı olacak. 'Her şeyi yapan adam' Atiba'dan bu yaşında her maçta her şeyi yapmasını takım arkadaşlarının beklememesi gerekiyor.

Antalya-F.Bahçe

BULUT'UN TAKIMI NET FAVORİDİR!
Transferdeki büyük iştah, F.Bahçe'nin şampiyonluk hasreti ile birleşince Trabzon maçının ikinci yarısındaki oyun ortaya çıktı. Evet, F.Bahçe'nin alacağı çok yol var daha ancak bir takımı duran toplardan gol buluyor diye eleştirmek de garip açıkçası. Korner kazanabilmek için hücum etmeniz gerekiyor. Korner de frikik de ceza sahası dışından şut da birer hücum alternatifi. İki haftadır solda başlayan Pelkas'ın bu kez forvet arkasına çekilip orta sahanın Gustavo- Ozan ikilisine verilmesini bekliyorum. Nazım da, Gökhan'ın yaşı ve son maçtaki performansına bakarsak eski takımına karşı forma giyebilir. Antalyaspor, maalesef Türk futbolunun garip hastalığına yakalandı… Kasımpaşa, 4 maç kazanan Kemal Özdeş'i 3 maç kaybetti diye göndermişti. Antalya da 2 maç kaybetti ama öncesinde Tamer Tuna'nın 19 maçta sadece 1 mağlubiyeti var. Evet, Leipzig dönüşü Başakşehir maçında beklenmedik bir hezimete uğradılar. Ama bu hoca değişikliği Antalyaspor'un F.Bahçe karşısında ne şansı varsa bence yok etti. 5 oyuncu değişikliği kuralına göre yedek kulübesi kuran F.Bahçe, sıkışan her maçta kenardan kilit isim getirebilecek… Erol Bulut'un takımı maçın net favorisi.

Trabzonspor-Kasımpaşa

ŞİFRE: FENERBAHÇE MAÇININ İLK YARISI!

Geçen sezon Trabzon için 'Forvetleri atar, savunması yakmazsa kazanır' tanımı vardı. Şimdi bu kimliği bu kadar yitirmek bir takım için en büyük handikap. Süper Lig'in en az net pozisyona giren takımı haline geldi Trabzonspor. Evet fikstür zordu; önce son şampiyon Başakşehir, sonra transfer şampiyonu F.Bahçe. İlk haftadaki Beşiktaş maçını da sayarsak 3 İstanbul takımına da mağlup olan Newton'ın takımı karşısında bir başka İstanbul ekibi buldu. Orta sahada doğru kombinasyonu bulmadığı sürece oyun gelip Nwakaeme'nin bireyselliğine ya da Abdülkadir Ömür'ün kamikaze top sürüşlerine kalıyor. Deplasmanda 5 maçtır kazanamayan Kasımpaşa, Trabzon deplasmanında son 2 sınavında kalesinde 10 gol görmüştü.

DEĞİŞMEZ KURAL
Futbolun değişmez kuralıdır; bir teknik adam için 'gönderilecek' haberleri çıkıyorsa o hoca ama bir hafta ama bir ay sonra koltuğunu kaybeder. Trabzonspor, Kasımpaşa maçına kulübede Eddie Newton ile çıkacak ancak aynı Newton, şu anda Trabzonspor Kulübü'nün kapısının eşiğinde duruyor. Bu arafta kalma durumu sahaya yansımazsa Fenerbahçe maçının ilk yarısındaki oyun Trabzonspor'u galibiyete taşır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA