Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adın bundan sonra ‘Dr. Michael Gülen’ olsun!

ABD'de yaşayan ünlü kalp cerrahı ve TV yıldızı Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato'ya girdiği takdirde Türk vatandaşlığından ayrılacağını duyurdu:
"Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım."
Demek ki, belki de dünyanın en zengin doktoru, annesi için Türk sağlık sistemine güveniyor! Yalnız Öz, eğer seçilirsem Türk vatandaşlığından çıkarım diyor. Seçilmezse belki bir gün yine THY reklamında oynarım hesabı mı yapıyor?



Öz tam bir hesap kitap adamı! ABD'nin sayılı zenginlerinden olmasına rağmen miras yüzünden kardeşi Nazlım Öz'e dava açmıştı!
Bazıları Öz buna mecburdu, rakibi David McCormick, Öz'ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını, seçilmesi halinde bir Türk vatandaşı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğini seçim malzemesi olarak kullanıyor diyor. Hadi politik geleceği için bunu yapıyor diyelim.
Peki, Öz, Fetullah Gülen için Washington Post gazetesine "Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya'da kalmayı sürdürecektir. Gülen'e dokunulamaz" diye konuşmaya da mecbur muydu?
Bir doktor, bir profesör, modern, laik Türkiye'nin düşmanı olan ve darbeyle hükümeti devirmeye çalışan bir terör örgütü liderini nasıl savunabilir?
Kimse Öz'e "Gülen'i Türkiye'ye yolla" demedi ya da böyle bir şey istemedi. Zaten seçilse bile böyle yetkisi, gücü olamaz!
Öz'ün Türk vatandaşlığından çıkıp çıkmaması umurumda değil. Zaten Gülen'i suçsuz bulan ve onu savunan bir adam her şeyi yapabilir. İsterse nüfus kütüğünü Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğine taşısın. İsterse FETÖ için soyadını değiştiren Enes Kanter gibi yapsın. Soyadını da değiştirsin!
FETÖ'yü savunan adamın adı ha Mehmet olmuş ha Michael, ne fark eder! Ha çok istiyorsa bundan sonra ona Dr. Michael Gülen de diyebiliriz.

***


OLDU MU ŞİMDİ BU?
Türkiye, 2013 yılında yaptırdığı yüz ve çene nakilleri sonrası Recep Sert'i konuşmuştu.
Konuşmaya da devam ettik.
2017 yılında bin 500 TL borcu nedeniyle tutuklandı, üç ay hapiste kaldı. Şarkıcı Haluk Levent tarafından borcu ödenince serbest kaldı.
2019'da Bilecik'te bir iş yerine silahlı saldırıdan gözaltına alındı. Ve şimdi ise Sert, Balıkesir'de bir kilo 237 gram metamfetamin maddesi ele geçirilen narkotik operasyonda gözaltına altına alındı.



Devlet yüzü düzelsin, normal hayatına devam edebilsin diye o kadar kaynak harcasın, Recep Sert'in yaptıklarına bak!
Tam bir suç makinesi çıktı! Yüz değiştiriliyor ama karakter değiştirilmiyor.
Biz daha çok Recep Sert haberi okuruz.

***


4-6 SAAT UYUMAK FAYDALI MI?
Uzmanlar uykusuzluğun sağlık sorunlarına neden olduğu ve sekiz saat uyumanın gerekli olduğunu söylüyor.
Öte yandan günde 4 ile 6 saat arasında uykuyla yetinen ve farklı genlere sahip oldukları düşünülen kişiler için 'elit uyuyanlar' deniliyor.
California Üniversitesi'nde bilim insanları da 'elit uyuyanlar'dan yola çıkarak fareler üzerinde araştırmalar yaptılar.
Ve 'elit uyuyanlar' tarafından taşınan iki genetik mutasyonun beyinde toksik proteinlerin birikmesini yavaşlattığını buldular.



Her gece sadece dört saatlik uykuyla gelişen beyin fonksiyonlarının bunamadan korunmada rol oynayabileceğini ileri sürdüler.
Gece 4-5 saat uyuyan ABD eski Başkanı Donald Trump ve SpaceX CEO'su Elon Musk 'elit uyuyanlar'a örnek gösteriliyor.
Ben yaklaşık 12 yıldır günde beş saat uyuyorum ve hiç de öyle kendimi elit hissetmiyorum.
Bugüne kadar az uyuyup hiç zeka patlaması da yaşamadım!
Beş saat uyku bana yetiyor ama ileride bunun zararını görür müyüm diye korkmuyor değilim!
Benim merak ettiğim 4-6 saat uykuyla yetinenlerin iki genetik mutasyonu olduğu söyleniyor. Bu mutasyon zamanla mı oluşuyor? Genetik miras da etkili mi?

***


BU NASIL KARİYER PLANLAMASI?
Uzun süredir ortalarda gözükmeyen Sergen Yalçın, Dominik'te ortaya çıktı. Acun Ilıcalı'nın yarışması Survivor'da jüri üyeliği yapacakmış.
Bu nasıl kariyer planıdır? İddiasız bir kadroyla Beşiktaş'ı şampiyon yaptıktan sonra Sergen'in Avrupa kulüplerinde kariyerine devam edeceği söyleniyordu.



Sonra Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde aldığı başarısız sonuçların ardından görevine son verildi.
Normalde Sergen'in yeni bir takım çalıştırması gerekirdi. Ama tartıştığımız kişi Sergen olunca ezber bozuluyor! Sergen, Beşiktaş'ı şampiyon yapmadan önce de yarışmalarda jüri üyeliği yapıyordu!
Sergen bu ne yapacağı belli olmaz. Dominik'te biraz takılır döner yine şampiyonluk kazanır!

***


DÜŞÜK BÜTÇE= BAŞARISIZLIK!
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan takımların futbolcu bütçeleri sırasıyla şöyle: 1-Man. City: 403,7, 2-Chelsea: 378,9, 3-Real Madrid: 371,8, 4-Liverpool: 357,8, 5-Bayern M.: 348,9, 6-Atletico Madrid: 266,3, 7-Benfica: 97,1, 8-Villarreal: 94,9 milyon Euro!
Bizde dört büyüklerin futbolcu bütçeleri ise 1-Fenerbahçe 54,5, 2-Galatasaray 48,2, 3-Beşiktaş 31,7, 4-Trabzonspor 30,6 milyon Euro.
Avrupa'nın devleriyle bizim dört büyüklerin futbolcu bütçeleri arasında dağlar kadar fark var!
Altyapıdan futbolcu yetiştirme, doğru organizasyon ve ekip ruhuna örnek gösterebileceğimiz Benfica ve Villarreal'in bütçeleri bile bizim dört büyüklerin neredeyse iki katı!
Son dönemde futbol takımlarımızın düşük bütçelerle yola çıkmaları kamuoyundan destek görüyordu. Ama sonuç ortada; düşük bütçe, başarıyı getirmiyor, kazancı azaltıyor ve her yıl takımların daha küçük bütçelerle yarışmasına neden oluyor.

***


ÖZÜR DİLEMEK YETERLİ Mİ?
Telefonlarını bilerek yavaşlattığı ortaya çıkan Samsung'un CEO'su JH Han, yatırımcılardan ve kullanıcılardan özür diledi.
Bu özrün nedeni, Samsung'un bir süredir tartışılan Game Optimization Service (GOS) isimli uygulaması. GOS, telefonu kağıt üzerinde çok daha güçlü gösteriyormuş ve bu da tüketiciyi yanıltıyormuş.
Bu yazılımın telefonu yavaşlattığı, hatta bazı durumlarda pili koruyabilmek için kamera uygulamasını kısıtladığı ortaya çıktı. Yani ortada performans düşüklüğüne neden olan bir hile var!



Güney Kore'de açılan soruşturmada ülkenin en güçlü markasını zarara uğratacak bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
Apple da eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür dilemişti.
Özür dileyince de bir şey değişmiyor ki. Müşterilerin zararı karşılanmıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA