Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Felsefi bir sergi!..

Bugün köşemiz, sanat sayfasına döndü. İyi de oldu.. Yahu, siyasetten öldük haftalardır.. Artık biraz günümüze, yaşamımıza dönsek iyi olur..
Ekav'da, hani Ritz'in altı, ilginç bir sergi var..
Nasıl mı ilginç.. O Amerikan çöllerinde geçen filmlerde çok gördüğümüz adam boyunu aşan ve uzaktan insan gibi görünen dev kaktüsler var ya. Onlardan birini boyamış sanatçı Sezin Aksoy.. Yanındaki tanıtım yazısında "Bilimsel bilgi dışında ıslah edilmiş bilgi yetiştirmenin sırrı sevgidir" yazıyor. İzahı da altında..
Santa Rosa Kaliforniya'daki bahçesinde Luther Burbank, dikensiz kaktüs yetiştirmek için çalışmaya başlamış. Ama bitkinin genleri ile oynayarak değil. Hani çekirdeksiz ve ince kabuklu ama o tatsız tutsuz karpuz, portakal yaratmak gibi bilimsel değil, yaptığı.
Sevgi titreşimleri ile ıslah etmiş kaktüsü iyi mi?. Her gün kaktüslerin yanına gider ve "O savunma dikenlerine ihtiyacınız kalmadı. Sizi artık ben koruyacağım" dermiş..
Ve ne olmuş bilir misiniz?.
O uçsuz bucaksız Nevada Çölü'nde susuz kalanlara, onları hayatta tutan damla damla suyu veren kaktüsler dikensizleşmişler..
Meditasyon diye bir şey duydunuz herhalde. Sezin işte o uzak doğu felsefesinin içinde. Hepsi trans ile başlayan sergilerinin dört sergisinin sonuncusu bu Transpersonal..
Eğer meraklıysanız bu düşüncelere, gitmenizde yarar var. Sezin de oradaysa hele yaşadınız, ki cumartesileri orda olur genelde sanatçılar, o zaman merak ettiğiniz her resmi ona sorun, koşar gelir anlatır.
Ben öyle gezdim ve bayıldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA