Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, Covid-19 enfeksiyonu ve diğer mevsimsel hastalıklardan korunmada çocukların en güçlü silahlarının bağışıklık sistemleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle çocukların hem sağlıklı kilolarında olabilmeleri hem de bağışıklık sistemlerini korurken bilişsel gelişimlerini de desteklemek için beslenme alışkanlıklarında bazı noktalara dikkat edilmesi çok önemli” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, çocukların online eğitim aldıkları bu dönemde sağlıklı beslenmeleri için dikkat etmemiz gereken 12 noktayı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi: 12.10.2020 14:52
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

HER GÜN PROTEİN ŞART!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman hem büyüme ve gelişimde önemli rol alması hem de uzun süre tokluk sağlaması nedeniyle çocukların her gün mutlaka protein içeren gıdalar tüketmeleri gerektiğine vurgulayarak, şunları söylüyor: "Protein içeren gıdalar aynı zamanda uzun süre tokluk sağlama özellikleriyle çocuklarda sık acıkma ve atıştırmalara yönelmelerin de önüne geçmeye yardımcı oluyor. Sabahları bir adet yumurtanın yanında 1-2 dilim peynir ve öğünlerden birinde et/balık/hindi veya bakliyat gibi protein içerikli besinler tüketmeleri, çocukların bu süreçte bağışıklık sistemlerinin desteklenmesine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca et, balık ve hindi gibi protein içeren gıdalar demirden de zenginler ve ülkemizde çocuklarda sıklıkla görülen demir eksikliği anemisinin (kansızlık) önlenmesine de katkı sağlıyorlar"

KURU MEYVE VE YAĞLI TOHUMLARI İHMAL ETMEYİN

Çocuklar çoğunlukla evde geçirdikleri bu süreçte can sıkıntısı nedeniyle sağlıksız atıştırmalıklara yönelebiliyorlar. Kuru meyveler ve yanında tüketeceği ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar hem çocuğunuz için sağlıklı ve pratik bir atıştırma alternatifi olacak, hem kan şekerini dengede tutacak ve sürekli bir atıştırma halinde olmasını önleyecektir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA