Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, Covid-19 enfeksiyonu ve diğer mevsimsel hastalıklardan korunmada çocukların en güçlü silahlarının bağışıklık sistemleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle çocukların hem sağlıklı kilolarında olabilmeleri hem de bağışıklık sistemlerini korurken bilişsel gelişimlerini de desteklemek için beslenme alışkanlıklarında bazı noktalara dikkat edilmesi çok önemli” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, çocukların online eğitim aldıkları bu dönemde sağlıklı beslenmeleri için dikkat etmemiz gereken 12 noktayı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi: 12.10.2020 14:52
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

PAKETLİ GIDALARIN MUHTEMEL ZARARLARINDAN SÖZ EDİN

Paketli gıdaları almayarak çocuğunuzun bunları evde tüketmesinin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca paketli gıdalardan gelen fazla miktarda yağ veya şeker gibi besin ögelerinin çoğunlukla metabolizmaya hiçbir olumlu etkisini olmadığını, onun bu dönemde büyümesini teşvik edecek besin ögesi bakımından zengin besinlere yönelmesi gerektiğini de anlatın. Bu farkındalık, sadece evde paketli gıda tüketiminin önüne geçmekle kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzun hayat boyu sağlıklı besin seçimleri yapmasını teşvik eder.

EKRAN KARŞISINDA YEMEK YEMESİNİ ÖNLEYİN

Çocukların çoğu bilgisayar veya televizyon karşısında yemek yerken farkında olmadan doygunluğu sağlayan miktardan çok daha fazlasını tüketebiliyorlar. Ekran başında zaman geçirmek ve ekran karşısında yemek yemek birbirinden bağımsız şekilde obeziteye katkı sağlıyorlar. Bu nedenle çocuğunuzun ekran başında geçirdiği süreyi kısıtlayın, özellikle yemek yeme esnasında ekran karşısında olmamasına dikkat edin.

SAĞLIKLI BESİNLERİ GÖRÜNÜR YERLERDE BULUNDURUN

Sağlıklı besinlerin kolay ulaşılabilir olmaları çocukların bu besinleri yeme ihtimalini arttırıyor. Örneğin çocuğunuz meyve tüketmiyorsa evde görünür yerlerde kolayca tüketebileceği yıkanmış meyveler bulundurursanız, onu meyve yemeye teşvik edebilirsiniz. Ancak çocuğunuzun kontrolsüzce fazla miktarda tüketme riskine karşı, erişebileceği besinlerin miktarına dikkat edin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA