Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, Covid-19 enfeksiyonu ve diğer mevsimsel hastalıklardan korunmada çocukların en güçlü silahlarının bağışıklık sistemleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle çocukların hem sağlıklı kilolarında olabilmeleri hem de bağışıklık sistemlerini korurken bilişsel gelişimlerini de desteklemek için beslenme alışkanlıklarında bazı noktalara dikkat edilmesi çok önemli” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, çocukların online eğitim aldıkları bu dönemde sağlıklı beslenmeleri için dikkat etmemiz gereken 12 noktayı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi: 12.10.2020 14:52
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi

EBEVEYNLERİ OLARAK ROL MODEL OLUN

Çocuklar kendilerine diretilenleri yapmaya inatla karşı koyabilirler. Ancak evde rol model aldıkları ebeveyn ve kardeşlerin beslenme alışkanlıkları onların beslenme tutum ve davranışını etkileyecektir. Dolayısıyla çocuğunuzun sağlıklı ve dengeli beslenmesini teşvik etmek için ona rol model olmaya özen gösterin.

SAĞLIKLI YEMEK ALTERNATİFLERİ SUNUN

Çocuğunuz yemek seçiyorsa onu tek tip beslenmeden uzaklaştırmak ve sağlıklı besinlere alışmasını sağlamak için sağlıklı yemek alternatifleri sunun. Çocuğunuzun sizin fark ettirmeden çizdiğiniz sınırlar içerisinde serbestçe hareket etmesine izin verin. Örneğin sebze sevmiyorsa; ona öğle öğünü için evde 2 çeşit sebze yemeği olduğunu ve bunlardan birini seçebileceğini söyleyerek, sizin çizdiğiniz sınırlarda hareket etmesine olanak tanıyın.

HAFTADA 2 KEZ BALIK YEMESİNİ SAĞLAYIN

Omega-3 yağ asitlerinin elzem yağ asitleri olmaları, yani vücutta sentezlenememeleri nedeniyle düzenli şekilde beslenme yoluyla alınmaları gerekiyor. Çocukların bilişsel gelişimine olumlu etkisi olduğu bilinen omega 3 yağ asitlerinin en iyi kaynağı ise balık. Dolayısıyla sofranızda haftada 2 kez mevsim balıklarına mutlaka yer verin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklar için 12 adımda sağlıklı beslenme rehberi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA