Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

En büyük servet

Vakit altından kıymetlidir. Shakespeare de ne güzel anlatıyor; "Hayatın kısalığından en çok yakınanlar, vaktini boşa harcayanlar, zamanını iyi değerlendiremeyenlerdir. Vakit, her adama başka hızla gider. Ben size söyleyeyim, zaman kiminle rahvan, kiminle tırıs, kiminle dörtnala gider, kiminle de olduğu yerde durur!" Vaktin değerini bilen hem servet, hem sağlık kazanır. Yaşam kalitesi yükselir. Dünyayı esir alan bu salgın vaktin, ömrün kıymetini bir kes daha anımsattı her birimize. Çok şükür başkentteki ürkütücü tablo yavaş yavaş normale dönüyor. Hasta sayısı yarı yarıya düşmüş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ifadesiyle son on günde günlük hasta sayısı yüzde 60'a yakın azaldı. Hayat Eve Sığar uygulaması verilerine göre bazı bölgeler kırmızı renkten mavi renk olmuş vaziyette. Şehir içi taşımacılıkta da HES kodu uygulaması da yerinde bir karar oldu. Doktoru, hemşiresi, sağlık çalışanları, iki bin civarındaki filyasyon ekibi gece gündüz çalışıyor. Bizlere sadece tedbiri elden bırakmamak düşüyor. Yunus Emre'nin "Keşke demek için bile geçtir vakit. Geçti ömür bir ah ile içi dolu eyvah ile" sözlerini tekrarlamak istemiyorsak tedbirli yaşama devam.

Salgın nedeniyle salonlardan uzak kalan başkentli seyirciler Ekim ayı boyunca özel konser ve temsillerle sanat keyfi yaşayacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Dünya Şarkıları ve Rus Gecesi" konserleriyle sanatseverlerle buluşuyor. Bu Cumartesi akşamı Opera Sahnesi'nde soprano Feryal Türkoğlu, mezzo soprano Ferda Yetişer ve piyanist Melahat İsmailova sahne alacak. Sanatçılar, "Dünya Şarkıları" adlı konserde, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Türkçe ve Azerbaycan Türkçesi ile eserler seslendirilecek. Sergey Rahmaninov, Vasily Solovyov-Sedoi ve Pyotr İlyiç Çaykovski gibi önemli Rus bestecilerin Rusça şarkıları ve romansları ile 12 Ekim akşamı da "Rus Gecesi" konseri düzenlenecek. Konserler hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda gerçekleşecek. Bu arada tiyatro ve seslendirme sanatçısı Mehmet Atay'ın geçen yıl kurduğu Çankaya Sahne, başkentin genç tiyatrosu Kulis Sanat ile yeni sezonda seyircilerini ağırlamaya başladı. Hem Opera hem tiyatrolarda sıkı önlemler alınıyor. "Maske ve mesafeye" dikkat ederek salgın sürecinin yarattığı kasvetten sanatla soluklanma vaktidir. Güzel bir hafta diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA